Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas antradienį pasirašė tarnybinio patikrinimo išvadą dėl A.Bagonaičio veiksmų, kuomet jis, būdamas neblaivus, sukėlė konfliktą. Vidaus reikalų ministerijos (VRM) išvadoje konstatuojama, kad pareigūno atlikti veiksmai sudaro pakankamą pagrindą pripažinti, jog A.Bagonaitis pažemino vidaus tarnybos pareigūno vardą.

VAD direktoriui Rymantui Mockevičiui pavesta atleisti jį iš tarnybos, remiantis Vidaus tarnybos statute numatytu pagrindu, kuomet pareigūnas iš vidaus tarnybos atleidžiamas, jei savo poelgiu pažemina pareigūno vardą.

„Vadovybės apsaugos departamento pareigūnams, saugantiems aukščiausius valstybės vadovus, yra keliami ypatingai aukšti lojalumo, skaidrumo, nepriekaištingos reputacijos reikalavimai. A.Bagonaičiui, kaip ir kitiems vidaus tarnybos sistemoje tarnaujantiems pareigūnams, kurie savo veiksmais ar elgesiu žemina pareigūno vardą, negali būti taikoma jokių nuolaidų ar išimčių“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras E.Misiūnas.

Ministras taip pat pažymi, kad Vidaus tarnybos statutas nenumato vidaus reikalų įstaigos vadovui alternatyvių sprendimų tais atvejais, kai konstatuojamas pareigūno vardo pažeminimo faktas, todėl gruodžio 16 dieną VAD gautas A.Bagonaičio prašymas atleisti jį iš vidaus tarnybos dėl išėjimo į pensiją netenkintinas.

A.Bagonaitis gruodžio 15 dieną apie 22.40 val. Vilniuje neblaivus išėjęs į važiuojamąją kelio dalį stabdė pravažiuojančius automobilius, spardė automobilį BMW. Šio automobilio vairuotojui iškvietus policiją, jis ketino iš įvykio vietos pasišalinti. Ne tarnybos metu šalia buvusiam Šalčininkų rajono policijos komisariato vadovui Sigitui Urbonui prisistačius policijos pareigūnu ir parodžius tarnybinį pažymėjimą, A.Bagonaitis trenkė jam į veidą.

Sulaikius įtariamąjį, jam nustatytas 1,98 promilės girtumas, paaiškėjo, kad tai – VAD pareigūnas 46 metų A.Bagonaitis.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį viešosios tvarkos pažeidimu ir pasipriešinimu policijai kaltintą A.Bagonaitį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės. A.Bagonaičiui susitaikius su dviem nukentėjusiais, vienam jų atlyginus žalą, jo baudžiamoji byla nutraukta.

Teismas įpareigojo A.Bagonaitį sumokėti daugiau nei 376 eurus į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Tą jis turės padaryti per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

A.Bagonaitis savo kaltę visiškai pripažino, jis sakė, kad jo veiksmams įtakos turėjo alkoholis ir įtampa darbe. Po incidento A.Bagonaitis buvo nušalintas nuo tarnybos. VAD direktorius R.Mockevičius anksčiau komentuodamas situaciją BNS sakė nematantis galimybių A.Bagonavičiui tęsti tarnybą.