Karjeros laiptais sėkmingai kopiančios prokurorės šeimai – dideli nemalonumai: nors tėvai už savo suaugusius vaikus neatsako, tačiau sūnaus galimai įvykdytas nusikaltimas D. Armalienę palietė tiesiogiai.

Kadangi viešosios tvarkos pažeidimas, kuriuo įtariamas 26 metų M. Armalis, buvo padarytas Telšių rajone, ikiteisminį tyrimą pagal teritoriją turėjo kontroliuoti Telšių prokuratūra – kad būtų išvengta galimo šališkumo, kontrolė buvo pavesta kito rajono prokurorams.

Kai tyrimas buvo baigtas ir byla perduota į teismą, nuo jos nusišalino visas Telšių rajono apylinkės teismas – esą D. Armalienė yra pažįstama su visais šio teismo teisėjais. Prokurorės sūnaus bylą Šiaulių apygardos teismas perdavė nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad M. Armalis, 28 metų Marius Vaitkus ir 25 metų Audrius Šilinis dar 2012-ųjų gruodžio 26-osios naktį, apie 1.30 val., Telšių rajone, Gaudikaičių kaime užpuolė ir sumušė sutuoktinius. A. Šilinis taip pat kaltinamas sukėlęs fizinį skausmą dar vienam vyrui.

Nustatyta, kad telšiškiui Egidijui M. rankomis ir kojomis buvo suduoti ne mažiau kaip 9, tuo metu jo žmonai – ne mažiau kaip 2 smūgiai.

Ikiteisminio tyrimo metu Egidijus M. tyrėjams pasakojo, kad tą vakarą su draugais viešėjo Gaudikaičių kaime esančioje kavinėje. Po šventinės vakarienės svečiai nusprendė skirstytis į namus – sutuoktiniai išsikvietė taksi. Kai automobilis privažiavo prie kavinės, vyras su žmona išėjo į lauką, moteris nieko nelaukusi sėdo į mašiną.

„Netrukus pamačiau, kad mano vyras jau guli ant žemės, jį spardo keli vyrai“, – vėliau tyrėjams sakė nukentėjusioji.

Moteris teigė, kad iššoko iš automobilio ir bandė ginti savo sutuoktinį, tačiau nepažįstamieji į ją nekreipė dėmesio ir du kartus sudavė į veidą.

Tuo metu jos vyras negalėjo pasakyti, kodėl buvo užpultas – jis teigė, kad ėjo į mašiną, kai pajuto smūgius, o kai nugriuvo ant žemės, buvo spardomas.

Kad prieš sutuoktinius panaudojo smurtą, neslėpė ir įtariamieji. Tiesa, kodėl prie kavinės kilo konfliktas, jie taip ir negalėjo paaiškinti.

Už viešosios tvarkos sutrikdymą baudžiamasis įstatymas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Pastaroji bausmė kaltinamiesiems negresia, nes jie anksčiau neteisti.

Apie sūnui iškeltą baudžiamąją bylą Telšių vyriausioji prokurorė D. Armalienė nėra linkusi kalbėti. Ji teigė, kad sūnaus kaltės dar nėra patvirtinęs teismas.

„Kaip galiu vertinti, dar teismo nebuvo, dar nėra nuosprendžio“, – sakė ji.