Pranešime rašoma, kad R. Raudys turi ilgametę patirtį teismo medicinos srityje. Iki šiol jis porą metų ėjo tos pačios VTMT direktoriaus pavaduotojo pareigas, dar prieš tai aštuonerius metus dirbo Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto direktoriaus pavaduotoju, Klinikinių ekspertizių skyriaus vedėju, mokslo darbuotoju bei teismo medicinos ekspertu.

Viešame konkurse dalyvavo 8 pretendentai. Pretendentų pasirengimą užimti VTMT direktoriaus pareigas vertino 5 narių komisija, sudaryta iš Teisingumo ir Sveikatos apsaugos ministerijų bei Generalinės prokuratūros atstovų.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kuriam yra atskaitingas šios įstaigos vadovas, iš naujojo vadovo tikisi, kad jis, vadovaudamasis efektyvumo, skaidrumo ir atvirumo kriterijais, toliau tobulins VTMT veiklą.

Naujasis vadovas galės būti teisingumo ministro paskirtas į pareigas penkerių metų kadencijai po to kai baigsis trijų darbo dienų, per kurias kiti konkurse dalyvavę pretendentai gali apskųsti konkurso rezultatus, terminas.

Viešo konkurso metu VTMT vadovui buvo keliami šie reikalavimai: būti Lietuvos Respublikos piliečiu ar asmeniu, turinčiu leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikos teritorijoje teisės aktų nustatyta tvarka; turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities teisės, vadybos ir verslo administravimo, viešojo administravimo, ekonomikos studijų krypčių ar biomedicinos mokslų studijų srities medicinos, odontologijos, farmacijos, visuomenės sveikatos, slaugos ar reabilitacijos studijų krypčių išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį); turėti ne mažesnį kaip 3 metų administracinio darbo stažą; būti nepriekaištingos reputacijos (elgesys ar veikla nepažeidžiant profesinės etikos ir deontologijos normų).

VTMT paskirtis – atlikti teismo medicinos ekspertizes pagal teismų nutartis ir tyrimus pagal prokurorų ir ikiteisminio tyrimo įstaigų pareigūnų užduotis bei fizinių ir juridinių asmenų prašymus, diegti naujus tyrimo metodus ekspertinėje praktikoje, vykdyti mokslo tiriamąją ir taikomąją bei metodinę veiklą teismo medicinos srityje.