Kaip informavo teismas, prokurorui pasiūlius, baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą. Kaltinamasis Lukaszas Marcinas Slavinskis tam neprieštaravo, sutiko su siūloma bausme.

Atsakomybėn patrauktas vairuotojas kaltu prisipažino visiškai.

„Mane sustabdė policijos pareigūnas, kuris rusų kalba pasakė, kad krovinio aukštis yra per aukštas. Tada aš per automobilio langą padaviau policijos pareigūnui 20 eurų, nes nenorėjau, kad man būtų surašytas protokolas už šį pažeidimą“, – teismui paaiškino L. M. Slavinskis.

Anot teismo atstovės Vaivos Milkeraitienės, skiriant bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas vienas tyčinis baudžiamasis nusižengimas, nėra duomenų, kad jis Lietuvoje būtų teistas ar baustas administracine tvarka.

Į teismo skirtą baudą buvo įskaitytas dviejų parų vairtuotojo sulaikymas.

Teismas nustatė, kad L. M. Slavinskis kovo 10 d., apie 17 val., A8 kelyje Sitkūnai-Aristava-Panevėžys, būdamas sustabdytas patikrinimui, pro savo vairuojamo sunkiasvorio automobilio šoninį atidarytą langą, siekdamas, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už tai, kad vairavo automobilį viršydamas krovinio aukštį ir už tai išvengti administracinės atsakomybės, tiesiogiai davė 20 Eur kyšį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių policijos kuopos 2-ojo būrio vyriausiajam patruliui, šiuos pinigus paduodamas pareigūnui į ranką.

Anot teismo, už šį baudžiamąjį nusižengimą gali būti skiriama bauda nuo 15 iki 500 MGL dydžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)