„Teisinio reglamentavimo spragos ir atstovų, įgyvendinančių teisės aktus, susijusius su moterų teisėmis, kompetencijos ir (ar) specifinių žinių stoka įvardijamos kaip vienos iš svarbiausių problemų šioje srityje. Statistiniai duomenys, rodantys didėjantį smurtą prieš moteris, dažnai pasibaigiantį aukų mirtimi, verčia Turkijos institucijas, atsakingas už moterų teisių įgyvendinimą, tobulinti ne tik teisinę bazę, bet ir imtis edukacinių priemonių teismų ir prokuratūrų pareigūnų kompetencijai didinti bei įtraukti Turkijos švietimo įstaigas į aktyvesnį šių problemų sprendimų ieškojimą“, – apie padėtį Turkijoje po susitikimo pasakojo Turkijos delegacijos vadovas, teisėjas Sukru Uluyol.

Su Turkijos delegacija susitikusi Vilniaus miesto krizių centro direktorė Nijolė Dirsienė sako, kad moterų teisių gynimo patirtį perimančiai šaliai ypač aktualūs moterų teisių apsaugos mechanizmai ir praktinės šių teisės aktų įgyvendinimo problemos bei jų sprendimo būdai. Susitikimo metu didelis dėmesys skirtas naujajam Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymui (2011 m.) bei jo įgyvendinimo problematikai.

Nacionalinėje teismų administracijoje su turkų delegacija susitikęs Lietuvos žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas ir Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos pirmininkas Romualdas Povilaitis pasisakė už tai, kad ,,reikia naikinti smurto priežastis, o ne pasekmes, todėl valstybė turėtų skirti didesnį dėmesį pačioms moterų ir vaikų teisių pažeidimų priežastims ir jų prevencijai”, rašoma pranešime spaudai.