TV3 laidoje buvo skelbiama, kad Č.Jokūbausko vadovaujama Aukščiausiojo Teismo kolegija gegužės 8 dieną atsisakė priimti nagrinėti buvusio Ignalinos urėdo Verganto Valiuko kasacinį skundą dėl atleidimo iš darbo. Vyras bylinėjosi su generaline miškų urėdija.

Teisėjo Č.Jokūbausko gyvenimo draugė yra generalinio miškų urėdo Benjamino Sakalausko dukra Eglė Sakalauskaitė.

"TV3 televizijos laidoje ''Prieš srovę" paskleista informacija ir jūsų prašyme išdėstytos aplinkybės patikrinimo metu buvo įvertintos. Patikrinimo medžiaga kartu su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko teikimu dėl drausmės bylos iškėlimo teisėjui Č.Jokūbauskui 2012 m. birželio 26 d. buvo perduota Teisėjų etikos ir drausmės komisijai", - rašoma Aukščiausiojo Teismo pirmininko G.Kryževičiaus rašte V.Valiukui. Laiško kopiją turi BNS.

G.Kryževičius trečiadienį BNS sakė, kad po žiniasklaidos pranešimų teisme buvo atliktas tyrimas, teisėjas Č.Jokūbauskas neneigė artimų ryšių su generalinio miškų urėdo dukra. Pasak G.Kryževičiaus, Č.Jokūbauskas turėjo nusišalinti nuo tos kolegijos, kuri sprendė buvusio urėdo V.Valiuko skundo priėmimo klausimą.

''Tai yra susiję su etika. Jis (Č.Jokūbauskas -BNS) artimai susijęs su ta šeima", - BNS sakė G.Kryževičius.

V.Valiukas dar gali paduoti naują kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui, Č.Jokūbausko vadovaujamos kolegijos nutartis jam visiškai neužkirto galimybės bylinėtis.

Generalinio miškų urėdo dukra - teisėjo Č.Jokūbausko gyvenimo draugė E.Sakalauskaitė neseniai bylinėjosi su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), vadovaujama Žydrūno Plytniko.

Balandį Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, kad už nėščios Ž.Plytniko pavaduotojos E.Sakalauskaitės atleidimą iš pareigų valstybė turi sumokėti 5 tūkst. litų. Teismas paskelbė, kad VPT nesilaikydama Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų ir priimdama sprendimus, kurie ignoruoja įstatymo reikalavimus, pažeidė E.Sakalauskaitės teises.

Siekdamas apginti pažeistas pareiškėjos teises, teismas panaikino VPT direktoriaus Ž.Plytniko pernai lapkričio 24 dieną priimto įsakymo dalį, kuriuo buvo panaikinta E.Sakalauskaitės pareigybė, bei VPT direktoriaus lapkričio 30 dienos įsakymą, kuriuo E.Sakalauskaitė buvo atleista iš pareigų.

Be to, Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nagrinėja E.Sakalauskaitės privataus kaltinimo bylą, kurioje į teismą paduotas Ž.Plytnikas.

E.Sakalauskaitė Ž.Plytniką į teismą padavė po žiniasklaidai pasakytų jo žodžių: "kiek man žinoma, ji ne pirmą kartą "laukiasi", kai tik atsiduria tokioje situacijoje". Kilus skandalui dėl nėščios darbuotojos atleidimo, Ž.Plytnikas pareiškė, kad jo pavaduotoja pareigų neteko dėl etatų mažinimo, jai buvo siūlytos ir kitos pareigos, tačiau kito darbo dirbti ji nesutikusi.

Teismas E.Sakalauskaitės ir jos advokato prašymu bylą nagrinėja ne viešuose posėdžiuose. Įstatymas leidžia nagrinėti bylas uždaruose posėdžiuose, kad nebūtų viešinamas asmens privatus gyvenimas.