Tokį sprendimą trečiadienį priėmė teisėja Alberta Baltušytė, išnagrinėjusi sostinės policijos pareigūnų teisėjui surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl nedidelio chuliganizmo.

Leidimas patraukti teisėją atsakomybėn yra būtinas, nes Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK) už nedidelį chuliganizmą yra numatyta ne tik bauda nuo 100 iki 300 litų, bet ir administracinis areštas iki 30 parų, t. y. laisvę varžanti nuobauda.

Nemalonumų Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas sulaukė dėl incidento Vilniaus senamiestyje, kai Aušros Vartų gatvėje esančiame vokiškame restorane „BUnte GAns“ įsisiautėjo su Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroru Audriumi Pėstininku.

Liudininkų teigimu, konfliktas kilo tarp jų ir Drąsiaus Kedžio draugo Mindaugu Žalimu, kuris yra pagrindinis liudytojas aukštų Policijos departamento pareigūnų, kaltinamų tuo, kad neužkirto kelio Kauno žudynėms, byloje.

Policijai apie vyriškius, konfliktuojančius su kitais restorano lankytojais, pranešta 23.48 val. M. Žalimas ir prokuroras su teisėju buvo skirtingose kompanijose.

Pareigūnai prokurorą A. Pėstininką išvežė į 3 policijos komisariatą. Teisėjo sulaikyti policija neturi teisės, tačiau D. Kurpavičius savo noru irgi nukeliavo į komisariatą. A. Pėstininkui nustatytas 3,02 promilės girtumas. Jam pradėta administracinė teisena.

Teisėjo girtumas liko neaiškus – jis nepatikrintas.