Kaip teigiama LTA pranešime, tai užbaigtų ne vienerius metus trunkančias kol kas nevaisingas diskusijas dėl teisėjų atlyginimų, be to, prisidėtų prie stabilumo teisėjų korpuse atkūrimo, jų nepriklausomumo stiprinimo ir Lietuvos visuomenės didesnio pasitikėjimo teismų sistema.

„Pabrėžiame, kad netgi praėjus 18 metų nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo teisėjų atlyginimai iš esmės niekada nebuvo sureglamentuoti atskiru) įstatymu, ir tai sukuria prielaidas spekuliacijoms apie išskirtinius jų dydžius, - rašo Seimui ir Lietuvos visuomenei skirtame laiške rašto LTA. - Apgailestaujame, kad iki šiol viena iš valdžios grandžių, vienintelė vykdanti teisingumą, nesulaukė deramo dėmesio sureguliuojant vieną iš teisėjų nepriklausomumo garantų – teisėjų atlyginimus ir kitas socialines garantijas“.

Pasak pranešimo, visa teisėjų bendruomenė tikisi, kad Lietuvos parlamentas susitelks, pateisins visą atkurtos Lietuvos valstybės laikotarpį teisėjų puoselėtas viltis ir įstatymiškai sureglamentuos teisėjų atlyginimus.

Teisėjai taip pat tikisi visuomenės supratimo, kad šis ne kartą keltas klausimas yra svarbus ne tik teisėjams, bet ir visuomenei, kurios labui dirbtų efektyvi, nepriklausoma, atvira ir ori teismų sistema.