Už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus 4 metams teisės vairuoti netekęs ir 3,5 tūkst. litų bauda nubaustas vairuotojas šių sankcijų išvengė – paaiškėjo, kad pažeidėjo administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi Druskininkų miesto apylinkės teismo teisėja Leonora Jakubauskienė nutarimą paskelbė jau pasibaigus terminui, per kurį galima buvo skirti nuobaudą.

Nutarimą teisėja paskelbė praėjus trimis dienomis vėliau, nei buvo galima vairuotoją nubausti – po posėdžio, kuriame nagrinėjo bylą, nutarimą ji rašė net 11 dienų.

Nors L. Jakubauskienė ir nubaudė vairuotoją, jos nutarimas negalioja – skundą aukštesnės instancijos teismui pateikęs vyras iš balos išlipo sausas: jam iškelta byla buvo nutraukta.

„Pirmosios instancijos teismas praleido šešių mėnesių terminą administracinei nuobaudai skirti, byloje nėra duomenų apie tai, kad teismas būtų pratęsęs administracinės nuobaudos skyrimo terminą, nors tai galėjo padaryti“, – pažymėjo bylą apeliacine tvarka išnagrinėjusi L. Jakubauskienės kolegė Svetlana Jurgaitienė.

Vairuotojui administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas už tai, kad jis 2014-ųjų balandžio 17-ąją, apie 4.20 val., Druskininkų savivaldybėje, vairuodamas transporto priemonę „Renault Clio“ nesustojo, kai jį stabdė policijos pareigūnai.

Persekiodami vairuotoją policininkai įjungė raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius su specialiu garso signalu, taip pat per garsiakalbį nurodė sustabdyti automobilį, bet vairuotojas nestojo ir toliau važiuodamas nepasirinko saugaus greičio, dėl to, sukdamas į dešinę, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Eismo įvykio metu buvo apgadinta transporto priemonė. Po šio įvykio vairuotojas nepateikė transporto priemonės registracijos liudijimo, draudimo poliso, techninės apžiūros dokumento.

Kai byla buvo nagrinėjama teisme, vairuotojas aiškino, kad tą naktį nepastebėjo jį stabdančios policijos transporto priemonės.

„Važiuodamas galinio vaizdo veidrodėlyje pastebėjau lyg ir policijos ar greitosios pagalbos švyturėlius, bandžiau pasitraukti į šalikelę, tačiau nepavykus suvaldyti automobilio, nuvažiavau nuo kelio ir atsitrenkiau į medį – dėl patirtos galvos traumos daugiau nieko neprisimenu“, – aiškino vairuotojas.

Vyras taip pat pažymėjo, kad policijos pareigūnai neįrodė, jog jis nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, todėl visi neaiškumai turi būti traktuojami jo naudai.

Tačiau šių aplinkybių apeliacinės instancijos teismas net nesiaiškino – paaiškėjus, kad vairuotojas buvo nubaustas jau suėjus senaties terminui, kaltės ar nekaltumo klausimas nesprendžiamas.