Nepaneigė, kad tyrėjai pasitelkė ir modernią sekimo sistemą

„Dirba policijos analitikai, analizuojami labai didelės apimties duomenų kiekiai“, – likus pusei paros iki Kaune pagrobtos mergaitės išlaisvinimo operacijos žiniasklaidai teigė policijos atstovai.

Nuojauta kuždėjo, kad pavyko aptikti siūlo galą ir paieškos operacija jau greitu laiku pasieks kulminaciją.

Kaip pareigūnams pavyko susekti mažametę pagrobusį, niekuo neišsiskiriančių metalinių garažų rūsiuose įrengtoje požeminėje slėptuvėje kalinusį kaunietį, policija neatskleidžia. Tai įprasta taktika, policijos veiksmai ir techninės galimybės viešai nekomentuojamos. Tai daroma tam, kad potencialiems nusikaltėliams būtų sunkiau pergudrauti teisėsaugą.

Panašu, kad nusikaltėlis nesinaudojo mobiliojo ryšio telefonu, jis pasistengė ir aukos telefoną susukti į foliją ir taip blokuoti ryšio signalus. Todėl policijos tyrėjams mobiliojo ryšių tinklų meta duomenų analizė mažai juo galėjo padėti.

Nustatant vietą, kurioje G. Filipavičius kalino savo auką ypač padėjo vaizdo medžiaga, tikėtina, kad būtent apie jos analizę, ypač didelius kiekius ir užsiminta spaudos konferencijos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)