Apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad bylą išnagrinėjo šališkas pirmosios instancijos teismas, kadangi du iš trijų šią bylą nagrinėjusių apygardos teismo teisėjų buvo apklausti kaip liudytojai ikiteisminiame tyrime, kuriame buvo tiriamos ir galimos R. Mikliušo bei S. Lemežio nusikalstamos veikos.

Nustatyta, kad teisėjai buvo apklausti būtent apie santykius su įtariamuoju advokatu Drąsučiu Zagrecku, kurio parodymai yra vienas pagrindinių įrodymų šioje baudžiamojoje byloje ir kurio parodymų objektyvus vertinimas labai svarbus tiesai šioje byloje nustatyti. Be to, teisėjai buvo apklausti apie jų pačių anksčiau nagrinėtas baudžiamąsias bylas, kurių eigą siekė paveikti D. Zagreckas.

„Pašaliniam stebėtojui, o juo labiau bylos baigtimi suinteresuotiems asmenims tikrai galėjo kilti klausimas, ar šie skundžiamą nuosprendį priėmę teisėjų kolegijos nariai buvo objektyvūs ir nešališki, tiek vertindami liudytojo D. Zagrecko parodymus, tiek ir priimdami teisingą sprendimą byloje.

Taip pat galėjo kilti klausimų, kodėl patys teisėjai nuo bylos nagrinėjimo nenusišalino ar bent jau viešai neatskleidė proceso dalyviams visų aplinkybių dėl jų apklausų, susijusių su D. Zagrecko atliktais veiksmais, kad dalyvaujantys procese asmenys galėtų įvertinti ir apsvarstyti, ar jie pasitiki atskirais baudžiamąją bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos nariais, ar vis dėlto nori pareikšti jiems nušalinimą“, – pažymėjo Apeliacinio teismo teisėjų kolegija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją