Taip antradienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teisėjos Albertos Baltušytės paskelbtas nutarimas dar negalutinis - jį policija galės skųsti apeliacine tvarka, žinoma, jeigu nesutiks.

Kaip pabrėžė teismas, byloje surinkti duomenys nepatvirtina, kad teisėjas padarė administracinį nusižengimą.

Bylą išnagrinėjusi ir ištyrusi joje esančius įrodymus bei išanalizavus atsakomybėn traukiamo D. Kurpavičiaus paaiškinimus bei liudytojų parodymus, teisėja konstatavo, jog „nėra objektyvių įrodymų, kad D. Kurpavičius padarė nedidelį chuliganizmą, tai yra tyčia pažeidė viešąją tvarką ir žmonių rimtį“.

Pasak teismo, šeši liudytojai nurodė, kad niekas iš jų nematė, kad būtent D. Kurpavičius elgtųsi agresyviai, kabinėtųsi prie lankytojų, keiktųsi ar kitaip pažeistų viešąją tvarką.

Policijos pareigūnų surašytame protokole nurodyta, jog D. Kurpavičius balandžio 13-osios vakarą Vilniuje, Aušros Vartų g. esančiame vokiškame restorane „BUnte Gans“ elgėsi įžūliai, kibo prie lankytojų, išėjęs į lauką elgėsi chuliganiškai, keikėsi necenzūriniais žodžiais bei demonstravo savo darbo pažymėjimą.

Dėl to paties įvykio protokolas surašytas ir prokurorui Audriui Pėstininkui – jo bylą nagrinėja kita teisėja.

„Tą vakarą su mokslo draugais buvome susirinkę kavinėje, bendravome, vėliau įvyko nesusipratimas dėl dingusios striukės tarp vieno mano draugų ir baro darbuotojų, – anksčiau teisme yra sakęs D. Kurpavičius. – Buvo iškviesti apsaugos darbuotojai, bet tada kažkaip atsirado M. Žalimas, paskui buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie nusprendė, kad mano draugą (A. Pėstininką – aut. past.) reikia vežti į policijos komisariatą, todėl pasakiau, jog noriu vykti kartu. Man pasakė 3 policijos komisariato adresą, nežinojau tos vietos, todėl man iškvietė kitą ekipažą“.

Teisėjas sakė, kad policijos pareigūnai nei jo prašė patikrinti blaivumą, nei rašė protokolą.

„Komisariate pralaukiau tris valandas ir tik po mėnesio sužinojau, kad man surašė protokolą – buvau labai nustebęs ir dabar esu nustebęs“, – sakė D. Kurpavičius.

Šioje byloje liudijo ir valstybės saugomas Mindaugas Žalimas - jis yra buvęs du žmones, įtariama, nužudžiusio Drąsiaus Kedžio draugas. Jis teigė, kad teisėjas restorane mosavo savo darbo pažymėjimu ir grasino sugriauti gyvenimą.

Teismas skandalingojo liudytojo parodymais nesirėmė.

„Liudytojo M. Žalimo parodymai vertintini kritiškai, kadangi prieštarauja visų kitų apklaustų asmenų parodymams, todėl teismas jais nesiremia“, – nutarime pažymėjo teisėja.