55-erių metų Christianui Seelui pateikti kaltinimai dėl kontrabandos ir narkotikų platinimo stambiu mastu. Už šiuos nusikaltimus jam gresia ilgi metai nelaisvės, maksimali įstatyme numatyta bausmė – 15 metų kalėjimo.

Tadžikistane gimęs C. Seelas dar jaunystėje išvažiavo į Vokietiją ir turi šios šalies pilietybę. Taip pat jis turi leidimą laikinai būti Baltarusijoje, nes ten yra jo giminaičių.

Teisme jis sakė, kad jau 30 metų gyvena Vokietijoje

„Esu įgijęs suvirintojo specialybę, o dirbu mechaniku autoservise“, – kalbėjo kaltinamasis.

Anksčiau niekada neteistas C. Seelas minėjo, kad yra išsiskyręs, o vaikai iš pirmosios santuokos jau suaugę.

„Turiu nesantuokinį sūnų, jam dabar 7 metai“, - pridūrė C. Seelas, teisme kalbėjęs rusiškai.

Vyras Lietuvos muitininkams įkliuvo praėjusių metų spalio 22-osios popietę, kai dviračiu iš Baltarusijos atvažiavo į mūsų šalį. Atvykėlis iškart atkreipė pareigūnų dėmesį, kadangi ne tik pasirinko gana netradicinį kelionės būdą, bet paskui save dar tempė lagaminą su ratukais.

Patikrinę vyro bagažą, po pamušalu pareigūnai rado du maišus, kuriuose – beveik pusė kilogramo heroino. Jis iškart sulaikytas ir iki šiol yra suimtas, nors ne kartą prašė paleisti jį į laisvę už užstatą ir žadėjo nebėgti iš Lietuvos.

Teisėsaugai įkliuvęs C. Seelas pareiškė, kad lagaminas su narkotikais visai ne jo. Tokią įvykių versiją jis bandys įrodyti ir Vilniaus apygardos teismo teisėjui Arūnui Budriui, nagrinėjančiam šią bylą.

Ketvirtadienį įvykusiame posėdyje C. Seelas nepripažino savo kaltės, tačiau detalius parodymus duoti sutiko tik po visų liudytojų apklausos.

Delfi žiniomis, vyras jau tyrimo metu pasakojo, kad į Baltarusiją nuvyko parduoti ten turėtą butą. Anot jo, tuo metu norint įvažiuoti automobiliu į šalį reikėjo palikti 10 tūkst. eurų siekiantį užstatą.

C. Seelas nusprendė nemokėti pinigų, o pasirinkti kitą kelionės būdą. Kadangi pėsčiomis kirsti sieną taip pat nebuvo leidžiama, jis įsigijo dviratį.

Netoli Medininkų pasienio punkto automobilį palikęs tadžikas numynė į Baltarusiją, sutvarkė ten savo reikalus ir patraukė atgal į Lietuvą, iš kur planavo važiuoti namo į Getingeną.

Kaip tikina C. Seelas, netoli sienos jis sutiko nepažįstamą vyrą. Šis paaiškino, kad jam neleidžiama išvykti iš Baltarusijos ir paprašė paslaugos – paimti ir į Lietuvą nuvežti jo lagaminą.

C. Seelas esą atidarė lagaminą, patikrino viduje buvusius daiktus ir nieko įtartino neradęs nusprendė pagelbėti nepažįstamajam.

Po to jau muitininkai ištraukė narkotikus, kurie buvo paslėpti po lagamino pamušalu.

Ar iš tiesų vyro pasakojime yra tiesos, teismas bandys aiškintis kituose posėdžiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)