Žurnalistai domėjosi, kaip gyvena Šiaulių teisėjos, kurios dukrai pareikšti įtarimai dėl naujagimio nužudymo, šeima.

Šiaulių apylinkės teismo teisėjos Gražinos Mataitienės šeima gyvena viename Joniškio šešiaaukščiame name. Namuose augo du vaikai – sūnus ir dukra. Dukra, kuriai gruodžio 10-ąją sukaks 23-eji, studijavo Vilniuje ir yra įgijusi teisinį išsilavinimą.

Gražina Mataitienė turi medicininį išsilavinimą, yra dirbusi teisėjo patarėja, Šiaurės Lietuvos kolegijos dėstytoja, o penkerius metus buvo Šiaulių apylinkės teismo teisėja. Jos vyras dirba fotografu viename iš fotoatelje.

Kalbinti kaimynai apie šeimą atsiliepia kaip apie kultūringą, tvarkingą, niekuo neišsiskiriančią, gyrė puikiai išauklėtus vaikus. Žinia gyventojus pasiekė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kalbinti žmonės tvirtino, kad apie merginos nėštumą nebuvo girdėję, kiti apie įvykį išgirdo tik iš žiniasklaidos.

Merginos močiutė pasakojo, kad anūkė buvusi smarki ir draugaudavusi tai su vienu, tai su kitu vaikinu. Ji patvirtino, kad vaikaitė pagimdė. Kūdikis esą gimė negyvas. Kokiomis aplinkybėmis naujagimio kūnelis atsirado daugiabučio namo rūsyje, neaišku. Kūdikio pradėta ieškoti tada, kai jo pasigedo medikai.

Kalbinti Joniškio gyventojai mano, kad kūdikio nužudymo faktą teisėsauga slėpė sąmoningai dėl to, kad tai nutiko teisėjos šeimoje.

 Vilniaus apygardos prokuratūrai baigusi ikiteisminį tyrimą, byla perduota Lietuvos apeliaciniam teismui.

Etaplius.lt primena, kad negyvo kūdikio kūnas tyrimo metu rastas 2012 metų rudenį namo rūsyje. Dėl kūdikio nužudymo įtarimai pareikšti Šiaulių teisėjos G. Mataitienės dukrai. Byloje teisėja buvo apklausta kaip liudytoja.

Po pareikštų įtarimų dukrai paviešinimo žiniasklaidoje, teisėjai pablogėjo sveikata ir ji atsidūrė ligoninėje. Nežinia, kur šiuo metu yra įtariamoji, kuri iš Vilniaus buvo grįžusi gyventi į Joniškį.