Kaip informuoja Teisingumo ministerija, A. Čepas anksčiau yra dirbęs Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros dėstytoju, Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto patarėju, yra buvęs „Transparency International“ Lietuvos skyriaus valdybos pirmininku.

Teisingumo ministerijoje A. Čepas kuruos baudžiamosios justicijos sritį, patars baudžiamosios politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimais.

Naujasis ministro patarėjas Teisingumo ministerijoje dirbs pusę etato, kartu savo veiklą tęs ir Teisės institute, kuriame dirba nuo 1998 m. 2002-2009 m. A. Čepas ėjo šio instituto direktoriaus pareigas, o šiuo metu yra Teisės instituto Baudžiamosios justicijos tyrimų skyriaus vyresnysis mokslo darbuotojas.

A. Čepas yra baigęs Vilniaus Universiteto Teisės fakultetą. Jis yra daugiau nei 20 mokslinių publikacijų baudžiamosios justicijos ir žmogaus teisių apsaugos temomis autorius, nuolatos dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose ir nacionaliniuose moksliniuose tyrimuose baudžiamosios justicijos ir žmogaus teisių apsaugos srityse.