Tyrimą pradėjęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras, atsižvelgdamas į tai, kad Kauno miesto apylinkės teismo teisėjas Bronislovas Liatukas į laisvę anksčiau laiko paleido už dvigubą žmogžudystę nuteistą kaunietį E.A., kreipėsi į Teisingumo ministeriją su prašymu organizuoti tarnybinį patikrinimą.

Prašyta ištirti galimai neteisėtus Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnų veiksmus, kuriais nuteistajam E.A., nesilaikant teisės aktų reikalavimų, Kauno miesto apylinkės teismui buvo parengti dokumentai dėl lygtinio paleidimo iš pataisos namų ir palikimo E.A. dirbti ūkio darbus Kauno tardymo izoliatoriuje.

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį iš Teisingumo ministerijos gavo tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje konstatuota, kad Kauno tardymo izoliatoriaus atitinkami darbuotojai į Kauno miesto apylinkės teismą dėl lygtinio A.E. paleidimo iš izoliatoriaus kreipėsi neteisėtai ir nepagrįstai, neturėdami tam įstatyminio pagrindo. Išvadoje pažymima, kad teikimas pasirašytas pažeidžiant nuteistųjų paleidimo iš laisvės atėmimo vietų parengiamojo darbo instrukcijas.

Kauno teisėjui B.Liatukui, nepagrįstai lygtinai paleidusiam nuteistąjį, jau iškelta drausminė byla. Teisėjų etikos ir drausmės komisijai B.Liatukas prisipažino neįsigilinęs į bylos medžiagą.

Kovo 23 dieną Kauno miesto apylinkės teismas panaikino B.Liatuko priimtą nutartį ir nuteistąjį E.A. pasiuntė atlikti neatliktos laisvės atėmimo bausmės dalies.