Tokį prašymą jie pateikė Klaipėdos apygardos teismui, kuriame nagrinėjami abiejų politikų apeliaciniai skundai.

Ginčo užuomazgos tarp S. Karbausko ir K. Cirtauto kilo dar 2011 metų rugsėjį, kai tuo metu Klaipėdos rajono meru dirbęs S. Karbauskas buvo išverstas iš posto.

K. Cirtautas tapo tuo žmogumi, kuris padėjo Klaipėdos rajono taryboje suformuoti naują valdančiąją daugumą. Jis prisijungė prie konservatorių, socialdemokratų ir nepriklausomos frakcijos politikų ir tapo 14-uoju šios sąjungos nariu. Rajono taryboje yra 27 vietos.

Dėl šios priežasties buvo sušauktas neeilinis Klaipėdos rajono tarybos posėdis, kuriame buvo nuverstas Klaipėdos rajono meras S. Karbauskas, jo pavaduotojas Egidijus Skarbalius.

Nauju rajono vadovu išrinktas Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotojais tapo K. Cirtautas ir Rūta Cirtautaitė.

Protestais S. Karbauską palaikę žmonės savo plakatuose klausė: „Kiek kainuoja tavo sąžinė, Cirtautai? 60 tūkst. litų?“

Tuomet S. Karbauskas viešai paaiškino, esą K. Cirtautas prašęs tokios sumos pinigų, kad pasitrauktų iš savivaldybės tarybos, užleistų vietą kitam partijos narui ir problemos esą neliktų.

K. Cirtautas savo ruožtu viešai teigė, kad pinigų už pasitraukimą iš savivaldybės tarybos jam siūlė S. Karbauskas.

K. Cirtautas pirmasis privataus kaltinimo tvarka kreipėsi į Klaipėdos rajono teismą ir apkaltino S. Karbauską šmeižtu.

S. Karbauskas pateikė priešieškinį – šmeižtu apkaltino savo oponentą. Taip K. Cirtautas bei S. Karbauskas tapo ir kaltinamaisiais, ir nukentėjusiaisiais.

Nors Klaipėdos rajono apylinkės teismas kelis karts siūlė politikams susitaikyti, šiems to padaryti nepavyko. Todėl pirmos instancijos teisme paskelbtas nuosprendis, kuriuo ir K. Cirtautas, ir S. Karbauskas iš dalies buvo pripažinti kaltais. Jiems paskirtos piniginės baudos – po beveik 3 tūkst. litų.

Tokiu nuosprendžiu nepatenkinti politikai jį apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Ketvirtadienį šis ėmėsi bylos.

Joje abu apeliantai pateikė tą patį prašymą – leisti pasirašyti taikos sutartį. Joje numatyta, kad politikai susitaiko ir pripažįsta, kad 2011 metais savivaldybės taryboje vykę politinės daugumos formavimosi sprendimai buvo frakcijos vidinių nesutarimų pasekmė.

„Pareiškiame, kad minėtų sprendimų pasėkoje viešai paskelbti Sigito Karbausko ir Kęstučio Cirtauto teiginiai apie finansines problemas ir piniginių lėšų už mandatą reikalavimą (siūlymą) nepasitvirtino ir neturi jokio pagrindo“, – dėstoma susitarime, kurį politikai prašo patvirtinti Klaipėdos apygardos teisme.

Susitarime taip pat numatyta, jog K. Cirtautas atsisako kaltinimų pagal pateiktą skundą S. Karbauskui, o šis – K.Cirtautui.

Klaipėdos apygardos teismas sausio pabaigoje skelbs, ar pritarti politikų pateiktai taikos sutarčiai.