Anksčiau neteistas šiuo metu vienoje Islandijos bendrovėje šaltkalviu dirbantis Povilas V. dalį savo atlyginimo turės pervesti į Lietuvos biudžetą – už gėdingus nusikaltimus, dėl kurių jis buvo nuteistas, Vilniaus miesto apylinkės teismas jam skyrė 30 MGL (1 129,8 Eur) baudą.

Vilnietis galėjo sulaukti dar didesnės nuobaudos, tačiau jam iškeltą baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka, priimdamas baudžiamąjį įsakymą, – taip bauda sumažėjo trečdaliu.

Nemalonumų Povilas V. sulaukė po pažinties internete – vilnietis vienai Žemaitijoje gyvenančiai merginai siuntė labai intymias savo nuotraukas. O jas kompiuteryje vieną dieną pamatė merginos motina – net nelaukdama dukros paaiškinimų, ji nuskubėjo į policiją.

Pareigūnai, pamatę nuotraukas, net suglumo – vienoje jų Povilas V. buvo nusifotografavęs visiškai nuogas su savo mergina tuo metu, kai atliko lytinį aktą, kitose – demonstravo savo pasididžiavimą.

Į šį reikalą pareigūnai galbūt būtų labai nesigilinę, jeigu ne viena labai svarbi detalė – nuotraukas Povilas V. siuntė keturiolikmetei mergaitei. Ir tai jis kuo puikiausiai žinojo, nes ši jam tai sakė ne kartą – ne tik pažinties pradžioje, bet ir daugybę kartų, kai susirašinėjant ji pasakojo apie savo mokslus aštuntoje klasėje.

Dėl nepilnamečio asmens tvirkinimo ir neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais pareigūnai netrukus apklausė ne tik nepilnametę, bet ir Povilą V., kurio namuose taip pat atliko kratą.

Per apklausą policijoje vilnietis net nebandė neigti, kad šiek tiek „išdykavo“, kai savo labai intymias nuotraukas siuntė nepilnametei. Jis pasakojo, kad su Žemaitijoje gyvenančia mergaite susipažino feisbuke.

„Tada mes pradėjome susirašinėti, dalinomės nuotraukomis, bet niekada gyvai taip ir nebuvome susitikę, apie tai net nebuvo kalbos“, – sakė jis.

Povilas V. neslėpė, kad jauna ir graži mergina jį sudomino kaip vyrą.

„Taip bendraudami palaipsniui mes perėjome prie intymių temų ir aš jai nusiunčiau kelias savo nuotraukas, kuriose buvo pavaizduotas mano apnuogintas lytinis organas“, – prisipažino jaunas vyras.

Jis neslėpė, kad savo „pasididžiavimą“ nufotografavo pats mobiliuoju telefonu namuose.

„Mes bendravome įvairiomis intymiomis temomis, kuriose buvo aptarinėjami lytiniai santykiai tarp vyro ir moters“, – iš gėdos policijoje vietos nerado Paulius V.

Jaunas vyras teisinosi nežinojęs, kad intymių nuotraukų siuntimas kitam asmeniui Lietuvoje užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

„Nežinojau, kad tai gali būti traktuojama kaip tvirkinimas – man dėl to dabar labai gėda“, – Povilas V. sakė, kad atsiprašė nukentėjusiąja pripažintos nepilnametės ir jos motinos.

Ir čia pat dar pridūrė, kad nėra joks iškrypėlis – esą niekada jo nedomino paauglės ar nesubrendusios mergaitės.

Kad Povilas V. neturi potraukio jaunesnėms mergaitėms, policijoje aiškino ir vyro motina. Anot jos, sūnų iš tikrųjų labiau domino šiek tiek už jį vyresnės merginos, su viena jų Povilas V. gyveno kelerius metus.

„Kiek esu sūnų mačiusi su merginomis, jos visos būdavo jo amžiaus ar kiek vyresnės už jį – man atrodo, kad jam labiau patinka už jį vyresnio amžiaus merginos“, – per apklausą policijoje teigė Povilo V. motina.

Tuo metu nukentėjusiąja pripažinta nepilnametė, kurią tyrėjai apklausė ir pas ikiteisminio tyrimo teisėją, prisipažino, kad gerokai jaunesnis vaikinas iš Vilniaus jai rašė įvairiausio pobūdžio žinutes, o kai kalba pakrypdavo apie seksą, esą jis prašydavo padėti susijaudinti ir atsiųsti savo nuogos nuotraukas.

„Buvau nusiuntusi savo nuotrauką su liemenėle“, – prisipažino nepilnametė.

Anot jos, Povilas V. žinojo, kad jai tėra tik 14 metų, „tačiau jam nerūpėjo amžius“.

„Man patiko su juo bendrauti, jis buvo geras draugas, galėjau jam pasipasakoti, jis mane išklausydavo“, – pas ikiteisminio tyrimo teisėją kalbėjo nepilnametė.