Apie tai antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Generalinis prokuroras Darius Valys pareiškė manąs, kad tokio svarbaus teritorinio padalinio vadovui turi būti keliami itin aukšti profesinės kompetencijos, asmeninių savybių bei vadovavimo gebėjimų reikalavimai, todėl jis linkęs sudaryti galimybes pateikti savo kandidatūrą dar didesniam pretendentų skaičiui.

„Manau, kad kvietimas į dar vieną atranką, kurią numatome paskelbti, paskatins ir suteiks galimybę dalyvauti joje tiems, kurie iki šiol netikėjo, kad pagrindiniai mūsų rengiamų atrankų kriterijai yra aukštas kandidatų profesionalumas, išskirtinė patirtis bei moderni šios apygardos prokuratūros veiklos vizija. Noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad visa prokuratūros sistema keičiasi atsižvelgiant į šių dienų visuomenės lūkestį, jog prokuratūra turi dirbti ne tik daug, bet, svarbiausia - efektyviai bei patikimai", - teigia generalinis prokuroras D. Valys.

Vyriausiasis prokuroras skiriamas penkerių metų kadencijai. Jai pasibaigus yra skelbiama atranka. Vyriausiasis prokuroras tų pačių pareigų toje pačioje prokuratūroje negali eiti ilgiau kaip 10 metų iš eilės.

Kauno apygardos prokuratūrai K. Betingis vadovavo 11 metų - nuo 2002-ųjų, iš pareigų jis pasitraukė praėjusią savaitę savo noru.

Penktadienį surengtoje pakartotinėje atrankoje į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas dalyvavo vienas pretendentas Darius Valkavičius, jis surinko 76,4 balo.

Šių metų gegužės mėnesį vyko pirmoji atranka į Kauno prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas, joje daugiausia balų surinko K.Betingis, bet generalinis prokuroras nusprendė jo neskirti, o surengti naują atranką.

Prieš kelerius metus pedofilijos skandalo įkarštyje K. Betingis tuometinio laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko sprendimu buvo pažemintas pareigose, tačiau teismo sprendimu grąžintas į buvusias pareigas.