Atidarymo iškilmių metu kolegas pasveikinęs Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arvydas Gramba teigė, jog naujasis pastatas džiugina ne tik prokurorus, bet ir visą miestą, nes puošia būtent tą jo dalį, kuri iki šiol buvo pamiršta.

„Esu nepaprastai laimingas ir džiaugsmo ašaras sunku nulaikyti. Dėkoju architektams, statybininkams, rangovams, kurių dėka mūsų darbo sąlygos bus lengvesnės, o rezultatai kokybiškesni. Tikimės pateisinti Generalinės prokuratūros vadovų lūkesčius“, – kalbėjo A.Gramba. Kolegas pasveikinęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas juokavo, jog tokiu momentu galvoje skamba vienintelė Kūlverstuko dainuota dainelė: „Statėm, statėm, pagaliau pastatėm. Tegu jūsų darbas bus toks pat skambus.“

Pasak Generalinės prokuratūros ūkio ir finansinių reikalų vadovės kanclerės Gertrūdos Tumelienės, iki šiol Panevėžio prokurorus glaudęs Respublikos g. 2A esantis pastatas jau buvo avarinės būklės, o ankštos patalpos neatitiko prokuratūros poreikių – būtent todėl šalies Vyriausybė nutarė skirti kitą, o senąjį perduoti Turto fondui.

Naujajame pastate rangovai pakeitė lauko ir vidaus inžinerinius tinklus, apšiltino sienas ir stogą, įrengė vaizdo stebėjimo ir įėjimo kontrolės sistemas, gaisrinę bei apsauginę signalizacijas. Lauko fasadas išgražintas šiuolaikine apdaila, įėjimas į pastatą pritaikytas ir neįgaliesiems. Visiems darbuotojams įrengti kabinetai su kompiuterizuotomis darbo vietomis, sudarytos patogios sąlygos būsimiems prokuratūros lankytojams.

Statybos projekto ir darbų konkursą laimėjo bendrovės „Panevėžio miesto projektas“ bei „Kortas“. Darbams ir baldams buvo skirta 6,49 milijono litų.