Tai paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje ketvirtadienį, nagrinėjant civilinę bylą.

Nei ieškovas, nei atsakovė teisme nepasirodė - jiems atstovavo teisininkai. Kadangi šalys per parengiamuosius posėdžius nesusitaikė, teismas pradėjo nagrinėti bylą, o kitas posėdis vyks sausio 7 dieną. Liudytoja kviečiama Ūkio ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėja Jolita Gnėdikienė.

Buvęs Ūkio ministerijos valdomos viešosios įstaigos „Versli Lietuva" vadovas P.Lukauskas buvusią ūkio ministrę socialdemokratę B.Vėsaitę apskundė teismui dėl žodžių, pasakytų Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai", kur ji kalbėjo apie P. Lukausko atleidimo priežastis, esą buvo atliktas auditas ir buvo įžvelgta lėšų plovimo požymių.

Gegužę iš „Versli Lietuva" vadovo pareigų pasitraukęs P. Lukauskas prašo paneigti tikrovės neatitinkančius tuometinės ministrės teiginius.

„Iš pradžių siūliau, kad paneigtų civiline tvarka per nustatytą dviejų savaičių terminą, bet ji nesutiko, nesureagavo. Tai vėliau kreipėmės į teismą. Tikrai nesiekiu viešųjų ryšių, tiesiog man svarbi reputacija", - BNS yra sakęs P. Lukauskas.

P. Lukauskas atsistatydino gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B. Vėsaitė, pasiūlymą dirbti žemesnėse pareigose arba pasitraukti. P.Lukauskas tąkart sakė nesulaukęs nė vieno priekaišto iš Ūkio ministerijos dėl jo darbo kokybės.

Kiek vėliau B. Vėsaitė priekaištavo jam, esą jis darbo metu užsiėmė asmeniniais reikalais.

„Neturime ypač daug priekaištų viešosios įstaigos „Versli Lietuva" vadovui, tačiau faktas, kad žmogus net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos" darbams, o asmeniniams verslams ar kažkokiems projektams, mus labai neramina. Aš norėčiau, kad šios svarbios Lietuvai organizacijos vadovas šimtu procentų atliktų tiesiogines savo pareigas ir susitelktų į eksporto plėtrą", - gegužę sakė B.Vėsaitė.

Tuo metu P. Lukauskas teigė, kad jo darbo sąlygos ir laikas buvo suderintas su Ūkio ministerijos vadovybe, jo išvykoms buvo gauti visi reikalingi leidimai.

Ūkio ministrės sprendimą dėl „Verslios Lietuvos" vadovo sukritikavo kai kurių visuomeninių ir verslo organizacijų atstovai, pabrėžę gerus „Verslios Lietuvos" darbo rezultatus.