Dėl sukčiavimo kartu su broliu ir motina teistas 26 metų Simonas Zakarka „užsibus“ pataisos namuose – Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėja Rasa Balsevičienė paskelbė, kad šiuo metu laisvės atėmimo bausmę už anksčiau įvykdytus nusikaltimus atliekantis vyras nusikalto jau 12 kartą. Be to, nusikaltimą padarė būdamas recidyvistas.

Bylos duomenimis nustatyta, kad S. Zakarka, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose, įkalinimo įstaigoje iš ikiteisminio tyrimo metu taip ir nenustatytų asmenų įgijo psichotropinių medžiagų ir jas laikė savo gyvenamosiose patalpose. O praėjusių metų gruodžio pradžioje šią psichotropinę medžiagą įsodrino ant 10 popieriaus langelių, kuriuos priklijavo ant languoto popieriaus lapo ir įdėjęs į voką paštu išsiuntė laisvės atėmimo bausmę Laisvės atėmimo vietų ligoninėje bausmę atliekančiam savo broliui Audriui Zakarkai.

Laiškas be problemų buvo išsiųstas iš Marijampolės pataisos namų – kai jis pasiekė Laisvės atėmimo vietų ligoninę, esančią Pravieniškėse, į darbą kibo Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai. Jie nustatė, kad laiške yra psichotropinės medžiagos, todėl jo A. Zakarkai neperdavė.

Baudžiamojon atsakomybėn dėl laiško siuntimo patrauktas S. Zakarka prisipažino, kad išsiųsdamas ligoninėje kalinčiam broliui laišką norėjo šiam padaryti staigmeną.

„Norėjau pasveikinti brolį su gimtadieniu ir į laišką įdėjau 10 langelių, kuriuose buvo įsodrinta psichotropinė medžiaga“, – S. Zakarka tikino, kad savo poelgį vertina blogai ir dėl tokios dovanos esą gailisi.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad S. Zakarkos atsakomybę lengvina jo prisipažinimas ir gailestis, tačiau sunkina tai, kad nusikaltimą jis padarė būdamas recidyvistas, anksčiau buvo teistas net vienuolika kartų.

„S. Zakarka, veikdamas tiesiogine tyčia, padarė sunkų nusikaltimą, anksčiau teistas, nusikalto atlikdamas bausmę įkalinimo įstaigoje“, – pabrėžė baudžiamąją bylą dėl neteisėto psichotropinių medžiagų įgijimo, laikymo ir platinimo išnagrinėjusi teisėja R. Balsevičienė.

Teisėja nutarė nuteistajam prailginti laisvės atėmimo bausmę – į laisvę jis išeis po 4 metų 3 mėnesių.

Įkalinimo įstaigose broliai Zakarkos atlieka bausmę dėl sukčiavimo – dar 2017 m. birželį Panevėžio teismas paskelbė, kad jie kartu su savo motina apgavo net aštuoniolika žmonių. Jie visi buvo teisti.

Šio bylos duomenimis, šeimos nariai skelbdavosi interneto portaluose, kad parduoda telefonus ar kompiuterius, – taip jie apgaulės būdu išviliojo nuo 140 iki 470 eurų. Jie taip pat naudojosi kitų asmenų banko sąskaitomis, mokėjimo kortelėmis pinigų pervedimui ir išgryninimui.