Baudžiamąsias bylas nagrinėjanti šiuo metu ikiteisminio tyrimo teisėja V. Šelmienė išbandė DELFI teisės temomis rašančio žurnalisto Dainiaus Sinkevičiaus kėdę.

Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime teigiama, kad vienai dienai žurnaliste tapusi teisėja domėjosi, kodėl D. Sinkevičius pasirinko teisės temų kryptį, darbe kylančiais iššūkiais, lygino Lietuvos ir užsienio teismų bei žiniasklaidos bendradarbiavimo principus, praktiką, išklausė žurnalisto įžvalgas.

„Teisėjai – kaip žurnalistai, jiems kasdieniame darbe taip pat tenka visų klausinėti, kad kuo objektyviau galėtų išsiaiškinti bylos aplinkybes, – sako DELFI specialusis korespondentas D. Sinkevičius. – NTA organizuojamas projektas unikalus tuo, kad nors ir esame skirtingose barikadų pusėse, tačiau teisėjai turi puikią galimybę susipažinti su žurnalistų darbu iš arčiau ir geriau juos pažinti. Teisėjų gretose matau labai daug tokių, kurie galėtų dirbti žurnalistais ir visuomenei pateikti svarbiausias naujienas.“

„Projektu siekiame padėti teisėjams susipažinti su žiniasklaidos redakcijų kasdienybe, geriau suprasti teisės žurnalistų darbo specifiką, patiems pajusti šio darbo iššūkius ir išsiaiškinti, kokių teisinių žinių pasigenda visuomenė. Juk abi pusės – tiek teisėjai, tiek žurnalistai – vykdo tą pačią misiją – visuomenei skleisti objektyvias žinias apie teismų veiklą, todėl susikalbėti ir suprasti vieniems kitus būtina. Kaip geriau tai padaryti, jei ne pabuvus kito vietoje?“ – sakė NTA atstovė Gabija Vaičeliūnaitė.

Projekte „Teisėjas žurnalisto kėdėje“ dalyvauja teisėjai iš visų Lietuvos teismų.