Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį nutarė priimti nagrinėti vieną N. Venckienės skundą – atsakovu ji patraukė Lietuvos Respubliką, atstovaujamą Teisingumo ministerijos.

Teismui įteiktuose N. Venckienės skunduose nurodyta, kad ji iki šiol gyvena Kauno rajone, Garliavoje, Klonio g., o jai atstovaus advokatė Sonata Žukauskienė. Ji – N. Venckienės pusseserė.

Dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo teismo prašo iš Lietuvos priteisti daugiau kaip 15 tūkst. eurų, kurių ji esą negavo dirbdama Kauno apygardos teisme. Jos skunde teigiama, kad jai neteisėtai buvo sumažintas ir laiku neišmokėtas atlyginimas nuo 2009 m. iki 2012 m. liepos.

Anot buvusios teisėjos, kadangi Kauno apygardos teismas laiku su ja neatsiskaitė, jai turi būti sumokėtas vidutinis darbo užmokestis už uždelsimo laikotarpį. Be to, ji prašo priteisti 5 proc. palūkanas nuo visos sumos, jas skaičiuojant nuo bylos iškėlimo teisme iki visiško teismo sprendimo įvykdymo.

N. Venckienė į teismą padavė ir Seimą bei Vyriausybę, reikalaudama priteisti atlyginimą, kurio ji negavo dirbdama Seime – nuo 2013 m. gegužės iki 2014 m. birželio. Ji taip pat prašo priteisti palūkanas už laiku neišmokėtą atlyginimą.

Šio N. Venckienės pareiškimo teismas dar nėra priėmęs, o ar jį nagrinės, turėtų nuspręsti artimiausiomis dienomis.

Išmokėti atlyginimą N. Venckienė anksčiau prašė ir Seimo, bet šis nebuvo išmokėtas, nes parlamentarė nedalyvavo posėdžiuose. Tiesa, garsioji bėglė teismui nurodė, kad ji dirbo – pateikė net 50 įstatymų projektų.

N. Venckienė nuo teisėsaugos slapstosi jau pora metų, ikiteisminio tyrimo teisėjas yra leidęs ją suimti. Manoma, kad ji yra pasislėpusi JAV.