„Itin keistas personažas, tokio dar reikia paieškoti, o visa ši istorija prilygsta filmo siužetui“, – taip 9-erų metų mergaitę, įtariama, pagrobusį, specialiai įrengtoje slėptuvėje laikiusį 42 metų Gediminą Filipavičių portalui „Delfi“ apibūdino su tyrimo eiga itin artimai susipažinęs šaltinis teisėsaugoje.

Iki šiol neteistas, tik už eilę nusižengimų baustas, automobilių remontu besivertęs kaunietis teisėsaugininkams pademonstravo neeilinius gebėjimus suplanuoti ir įvykdyti sveiku protu nesuvokiamą nusikaltimą, kuriuo įtariamas. Iki smulkmenų viską apgalvojęs įtariamasis buvo tikras, kad įrengtame požeminiame kalėjime jo ir aukos jau niekas neaptiks, tačiau jį išdavė kelios klaidos bei techninės priemonės, kuriomis naudojasi policijos analitikai.

„Pats įtariamasis kol kas su mumis nekalba apie tai, kas įvyko. Laikosi gana keistos taktikos, jis dar nepradėjo duoti parodymų“, – sakė pašnekovas.

Kol policijos tyrėjams neatsivėrė pats G. Filipavičius, galima tik spėlioti, kokį likimą jis buvo numatęs savo aukai.

Tačiau kai kurios „Delfi“ žinomos detalės, kurių tikrumą patvirtino šaltinis, liudija, jog nusikaltimas ne tik buvo kruopščiai planuotas, bet ir pats nusikaltėlis jau buvo numatęs žingsnius į priekį, neabejotinai planavo suklaidinti pagrobtos mergaitės ieškančius teisėsaugininkus.

Ima aiškėti: garažo rūsyje – keisti radiniai

Pasak „Delfi“ šaltinio teisėsaugoje, tikėtina, jog G. Filipavičius šiuos garažus su rūsiais įsigijo ne šiaip sau. Po žeme jis įrengė gyvenimui pritaikytas patalpas, labai panašu, ruošė namus savo aukai ar aukoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)