Buvo sužalotas „Aro“ pareigūnams šturmuojant garažą ir išlaisvinant įkaitę, ar patyrė kitų kalinių smurtą? Šie klausimai kyla G. Filipavičius veide išvydus nemažą kraujosrūvą.

Nors vaizdo ryšys tarp Kauno apylinkės teismo rūmų ir tardymo izoliatoriaus (Kauno kalėjimo – red.), kuriame šiuo metu kalinamas mergaitės pagrobimu įtariamas kaunietis nebuvo itin kokybiškas, keistą dėmę po akimi pastebėjo ne vienas procesą stebėjęs žiniasklaidos atstovas.

Baigiantis darbo dienai Lietuvos kalėjimų taryba patikslino, jog tokios būklės suimtasis pas juos buvo atvežtas po įkaitės išlaisvinimu pasibaigusios policijos operacijos, kurioje dalyvavo ir „Aro" rinktinės kovotojai.

„G. Filipavičius tokios būklės į įkalinimo įstaigą pristatytas po sulaikymo. Lietuvos kalėjimų tarnybai nėra žinoma iš kur hematoma atsirado", – teigiama pranešime.

„Delfi" šaltinių duomenimis, dėl sumušimo G. Filipavičius kol kas niekam pretenzijų nėra pareiškęs.

Teismui G. Filipavičius teigė esantis nevedęs, praeityje neteistas. Jis minėjo pastaruoju metu oficialiai niekur nedirbęs, o prieš tai – „dirbęs sau“.

„Oficialiai nedirbau, dirbau savo darbus“, – sakė G. Filipavičius.

Policijos pareigūnai atsiliepime į skundą prašė bylą nagrinėti jiems nedalyvaujant, o 80 eurų bauda nubausto G. Filipavičiaus skundą – atmesti.

Paklaustas, ar gavo policijos parengtą atsiliepimą, G. Filipavičius teigė nežinantis.

„Nespėjau, nes esu čia... Bet žinau, kad kažkoks yra“, – sakė G. Filipavičius.

Galiausiai paaiškėjo, jog šis asmuo neturi advokato, tačiau pageidauja jį turėti. Teismas nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki kovo 7 dienos, kol bus surastas gynėjas.

Paklausus, ar pageidaus teismo posėdyje dalyvauti nuotoliu, ar būti atvežtas į teismo rūmus, G. Filipavičius pareiškė norintis vykti į teismo rūmus..

Jis prašė nekviesti kelių asmenų, kuriuos anksčiau įvardino esant liudininkais bei nurodė jų mobiliųjų telefonų numerius.

„Nepatogu trukdyti žmones dėl šių smulkmenų“, – į klausimą, ar verta kviesti jo nurodytus liudininkus, atsakė G. Filipavičius.

Delfi primena, kad nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta antradienio vakarą.

Anot policijos, mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas.

Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

9-metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrėti, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų. Teisėsauga atliko pirminę įtariamojo apklausą.

Policija užsiminė, kad šis vyras anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)