Pirmą kartą Lietuvos advokatūros dienos proga šalies advokatai, pasipuošę savo mantijomis, prisidėjo prie pasaulinės tradicijos ir dalyvaus eitynėse „Teisingumo liepsna“.

Profesiniu apdaru pasipuošusių advokatų eitynės centrine miesto gatve – tradicija, kurią turi ne viena pasaulio valstybė, tarp jų Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Turkija ir kitos.

Anot advokatūros pranešimo, Vilniaus Gedimino prospektu žygiuosiančių advokatų bei jų padėjėjų eitynių tikslas – priminti, kad kiekvieno advokato pareiga yra ginti žmogų ir teisėtus jo interesus. Šiemet eitynės pasibaigs Tremtinių aukuro pagerbimu. Prie jo bus prisiminti visi, kas žuvo kovodami dėl teisingumo.

Pirmoji šalyje Advokatūros savaitė organizuojama kaip nauja tradicija, skirta paminėti neseniai į atmintinų dienų sąrašą įtrauktą Lietuvos advokatūros dieną. Ši atmintina diena paskelbta netrukus po to, kai 2013 metais paminėtas 95 metų Lietuvos advokatūros jubiliejus.

Advokatų taryba dėjo daug pastangų, kad ši diena būtų įtraukta į atmintinų dienų sąrašą. Jau pernai šia proga pradėti organizuoti renginiai plačiajai visuomenei, skirti šviesti visuomenę apie advokato profesiją. Šiemet inicijuojame dar daugiau renginių, todėl Lietuvos advokatūros diena bus minima visą savaitę. Renginių metu didžiausią dėmesį skirsime jaunajai kartai, norinčiai sužinoti daugiau apie advokato profesiją, o eitynėmis sieksime priminti visuomenei, kad advokatai dirba žmogaus ir jo teisėtų interesų labui“, – sakė Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Gruodžio 3-ioji paskelbta Lietuvos advokatūros diena.

Advokatūros savaitės metu visi advokatai bus kviečiami vienai dienai grįžti į savo gimtąsias mokyklas ir plačiau pristatyti savo profesiją. Taip pat advokatai skaitys paskaitas Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)