Konstitucija yra širdis, palaikanti valstybės, kurią mes visi kartu kūrėme, gyvybingumą. Ją išmanyti itin svarbu kiekvienam iš mūsų. Todėl nuoširdžiai kviečiu visus auginti žinių raumenis“, – Teisingumo ministerijos pranešime spaudai ragina A. Juknevičius.

R. Petrauskas pabrėžia vieną iš svarbių pagrindinio Lietuvos įstatymo tikslų – užtikrinti, kad dauguma negalėtų nustelbti mažumos vien dėl to, kad ji turi kitokią nuomonę: „Konstitucija saugo ne tik mano nuomonę, bet ir nuomones, su kuriomis aš nesutinku. Saugo mūsų prigimtines teises, kurios su politika neturi nieko bendro. Ji leidžia mums būti skirtingiems ir vieningiems tuo pat metu.“

Ambasadorių misija – skleisti žinią apie artėjantį egzaminą, paskatinti pasitikrinti savo žinias. Šiais metais konkurso organizatorė Teisingumo ministerija nugalėtojams įteiks planšetinius kompiuterius, skaitykles ir išmaniuosius laikrodžius.

Studentų grupės laimėtojai dar bus apdovanoti specialiu Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos prizu. Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis savo prizu apdovanos jauniausius dalyvius – 5-6 klasių mokinius.

„Kviečiu dalyvauti egzamine, kurio svarbiausias apdovanojimas bus šiluma Tėvynei jūsų širdyje“, – kviečia R. Petrauskas.

Konstitucijos egzaminas vyks lapkričio 11 d. nuo 9 iki 13 val. naujienų portale DELFI (arba prisijungus www.konstitucijosegzaminas.lt).