Ketvirtadienį sakydamas kalbą KT teisėjų pasikeitimo ceremonijoje jis teigė, jog kai kurie politikai buvo prabilę, kad galbūt reikėtų mažinti šio teismo galias.

K.Lapinsko teigimu, kai kurie politikai užsiminė, jog teismas galbūt per drąsiai ir per aktyviai pasisako "kai kuriais jautriais valstybinio ir visuomeninio gyvenimo klausimais, per stipriai siekia paveikti valstybės valdžios institucijų sprendimus, "mokyti" valstybės valdžios institucijas".

"Bet kokie politinės valdžios bandymai tiesiogiai ar netiesiogiai apriboti Konstitucinio teismo įgaliojimus taip, kad jam būtų trukdoma ar būtų itin pasunkinamos sąlygos atlikti savo konstitucinę priedermę saugoti ir ginti Konstituciją, reikštų pavojų Lietuvos valstybės konstitucinei santvarkai, demokratinei jos valdymo sistemai, taigi ir jos žmonių teisėms bei laisvėms", - sakė K. Lapinskas.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė ceremonijoje ragino KT teisėjus dirbti atsispiriant politinėms įtakoms.

"Esu tikra, jog darysite tai visa širdimi, negailėdami jėgų ir laiko, ryžtingai atmesdami bet kokias įtakas ar bandymus išnaudoti Konstitucinį Teismą politiniams tikslams", - sakė šalies vadovė.

Ketvirtadienį prisiekė trys naujai paskirti KT teisėjai Egidijus Bieliūnas, Gediminas Mesonis ir Dainius Žalimas. Jie pakeitė kadenciją baigusius Kęstutį Lapinską, kuris ėjo ir KT pirmininko pareigas, taip pat teisėjus Armaną Abramavičių ir Zenoną Namavičių.