Incidentas vyko balandžio balandžio 13-osios vakarą. Aušros Vartų g. esančiame vokiškame restorane „BUnte Gans“ A. Pėstininkas linksminosi su bičiuliais.

Jau gerokai išgėręs jis sukėlė triukšmą dėl neva pavogtos striukės, atleidinėjo ir darbo policijos pareigūnus ir kitaip žemino prokuroro vardą.

Skandalo liudytoju tapo ir Policijos departamento pareigūnus aplaidžiu darbu kaltinęs Drąsiaus Kedžio draugu prisistatęs Mindaugas Žalimas.

Nors Generalinėje prokuratūros niekas neskubėjo jam parodyti durų, A. Pėstininkas nusprendė pats nusivilkti prokuroro mantiją. Jis anksčiau portalui DELFI sakė, kad dėl incidento, po kurio jam buvo nustatytas sunkus girtumas ( 3,02 prom.), jis mažai ką prisimena, tačiau labai gailisi.

Kartu su juo į policijos komisariatą vyko ir kitas teisininkas - Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas Darius Kurpavičius. Tiek prokurorui, tiek teisėjui iškeltos administracinės bylos, kurio dar nėra baigtos nagrinėti.

A. Pėstininko pareiškimo trauktis ir pareigų generalinis prokuroras Darius Valys neginčijo. Prokuroras darbą palieka nuo rugpjūčio 2 dienos.

Pats prokuroras DELFI tvirtino, kad jis jau seniai buvo apsisprendęs išeiti iš prokuratūros, o incidentas ne paskubino, o nukėlė planus, nes nenorėjo, kad tai būtų siejama.

„Visų pirma išsimiegosiu ir kaime nupjausiu žolę, - artimiausiais planais dalijosi prokuroras. - Nežinau dar ką tiksliai dirbsiu toliau, tačiau liksiu teisės sistemoje. Man jau per vėlu kažką radikaliai keisti“.