Lietuvaičiams savo grupėje teks pasirodyti geriau už austrus, bulgarus, vokiečius, lenkus, portugalus, rumunus ir turkus, kadangi į didįjį finalą iš kiekvieno etapo patenka pusfinalio pirmosios ir antrosios vietos laimėtojas.
 
Lietuvai atstovausiantys Kauno apylinkės teismo teisėjai Marius Bartninkas, Aušra Barškietytė, Asta Žeromskytė-Stanienė ir komandos vadovas teisėjas Aurelijus Rauckis iki konkurso ,,THEMIS” komisijai turėjo pateikti  20 puslapių rašto darbą tema ,,Tarptautinis teisminis bendradarbiavimas civilinėse bylose” (aktualijos, probleminiai klausimai ar konkrečiai šaliai aktualūs aspektai).
 
Gegužės 13–15 d. kiekviena antrojo etapo komanda ,,THEMIS” komisijai pristatys savo temą ir atsakinės į priešininkių komandų klausimus, o gegužės 15 d. bus paskelbta, kurių šalių komandos keliauja į spalio 21–25 d. Rumunijoje vyksiantį ,,THEMIS” finalą. Finalo nugalėtojų laukia Europos teisminio mokymo tinklo (EJTN) dovanota pažintinė kelionė, o valstybei laimėtojai atitenka teisė organizuoti kitų metų konkurso finalą.
 
,,THEMIS” – nuo 2006 m. EJTN organizuojamas konkursas, skirtas profesiniam bendradarbiavimui skatinti, tarptautiniams ryšiams užmegzti, akiračiui apie kitų valstybių teisines sistemas plėsti, diskusijoms aktualiomis temomis ir klausimais bei keitimuisi gerąja patirtimi. Konkurse gali dalyvauti teisėjai, konkurso dieną išdirbę ne ilgiau nei metus. Konkursas finansuojamas ES lėšomis, organizuojamas bendradarbiaujant su Europos Taryba.
 
,,THEMIS” sudaro penki etapai: 4 pusfinaliai ir 1 finalas. Pusfinalio A tema – ,,Tarptautinis bendradarbiavimas baudžiamosiose bylose”, pusfinalio B – ,,Tarptautinis teisminis bendradarbiavimas civilinėse bylose”, pusfinalio C – ,,Europos žmogaus teisių konvencijos V–VI straipsnių aiškinimas ir taikymas”, pusfinalio D – ,,Teisėjų etika ir deontologija”.
 
Lietuva – ,,THEMIS” pusfinalio B šeimininkė. Šis konkurso etapas gegužės 13–15 d. įvyks Nacionalinėje teismų administracijoje. Pusfinalis C vyks birželio 17–20 d. (Briuselyje), pusfinalis D – birželio 25–28 d. (Budapešte), o finalas – spalio 21–25 d. (Rumunijoje), pranešė Nacionalinė teismų administracija.