Anot teisėjų, teisme atlikta teismo posėdžių sekretoriaus ar teisėjo padėjėjo praktika – puikus tramplinas būsimai teisėjo karjerai.

„Pretendentų į teisėjus atrankos komisija teisėjo padėjėjo darbą laiko dideliu privalumu. Iš 2004–2005 metais buvusiame Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme dirbti pradėjusių teisėjų padėjėjų net 8 jau dirba teisėjais“, – teigė teisėjas A. Budrys.

„Teisėjai vertina iniciatyvius praktikantus, duoda jiems pabandyti surašyti procesinių dokumentų projektų, paaiškina konkrečioje byloje priimto sprendimo motyvus. Gera teisėjo rekomendacija darbščiam ir žingeidžiam praktikantui – garantuota, o ji gali padėti siekiant teisininko karjeros“, – kolegą papildė teisėja G. Čėsnienė.

Teisėjai Giedrė Čėsnienė ir Arūnas Budrys
Nacionalinės teismų administracijos (NTA) stendą aplankę studentai domėjosi teisėjų darbo diena, teisėjų specializacijos skirtumais, klausė apie atliktus pasitikėjimo teismais tyrimus, norėjo sužinoti, kokia yra teisėjo mantijos ir ženklo vertė. Taip pat studentai suko galvas, atsakinėdami į klausimus, kiek Lietuvoje veikia teismų, kas yra teisminė mediacija, ką Temidė laiko rankose ir ką reiškia šie simboliai?

Kaip informuoja NTA, renginyje „Karjeros mugė“ teisėjų darbo „virtuvę“ pristatę teisėjai būsimiems teisininkams palinkėjo drąsiai kreiptis į teismą dėl profesinės praktikos ir dar studijuojant išnaudoti galimybę susipažinti su teismo darbu iš vidaus.

„Šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės teisme dirba 108 teisėjai, kuriems padeda 90 padėjėjų – teisinio darbo praktikos galimybės šiame teisme išties didelės“, – sakė teisėjai.