Sutuoktiniais savęs nebelaiko

Kas vienas kitam yra Tarasas ir Larisa Melnikai, kas ir kaip sužeidė šią moterį, kodėl ji kaltę verčia vyrui – šiuos ir dar daugelį kitų klausimų bando aiškintis Klaipėdos apygardos teismas. Byla gula ant trečio teisėjo stalo, tačiau situacija nuo to nė kiek neaiškėja.

2009 m. spalio pabaigoje Kintuose gyvenanti L.Melnik pateko į ligoninę. Moteris vos išliko gyva. Jos galvoje trūko arterija, kraujas užliejo smegenis.

Medikai tikino, kad komplikacijų kilo moteriai sumušus galvą kumščiais arba sutrenkus į sieną.

Pradėję tirti įvykio aplinkybes pareigūnai apklausė visą būrį žmonių, kurie kalbėjo apie abu Melnikus skirtingai, bet nė vienas jų pats nematė konflikto.

Prieš daug metų susituokę ir dukros susilaukę Larisa ir Tarasas seniai nebegyvena drauge. Nors abu tikino, kad ištuoka neįforminta, tačiau sutuoktiniais vienas kito Melnikai nebelaiko.

Trukdė klausytis koncerto

2009 m. spalio 18 d. T.Melnikas apsilankė pas buvusią žmoną, kuri gyvena su sūnumi ir prižiūri anūką. Melnikai išgėrė, o kitą dieną degtine taisė sveikatą.

Dar po kelių dienų moteris pateko į ligoninę. Jos draugės pasakojo iš bičiulės girdėjusios, kad ši buvusio vyro buvo tampoma už plaukų ir trankoma galva į krosnį.

Vyras neigė kaltę ir tikino jos neskriaudęs. Net jei girtas būdamas būtų užgavęs, tai būtų prisiminęs, tačiau vienintelis jo atmintyje įstrigęs vaizdas – iš lovos iškritusi Larisa.

Triukšmą bute girdėjo ir kaimynė. Tačiau tai nebuvo jokia naujiena, tad moteris tik pasigarsino televizorių, kad riksmai netrukdytų jai mėgautis pageidavimų koncertu. Tiesa, apie šeimos konfliktą kaimynystėje ji pranešė policijai, tačiau pareigūnai tądien neatvažiavo.

Paprašė 10 tūkst. litų

Vieni liudytojai tikino, kad moteris neblaivi pati provokuodavo konfliktą, kad girta griuvinėdavo ir susižeisdavo.

Kiti tvirtino, kad pasigėręs T.Melnikas ją mušdavo, jog apie tai pasakojo telefonu, tačiau bičiulės mėlynės ant jos veido nematė, tik pastebėjo, kad akys atrodė neįprastai.

Trečią kartą ėmęsi nagrinėti bylą teisėjai nori pagaliau išsiaiškinti, ar Melnikai tebėra susituokę, nes nuo to priklauso bausmė kaltininkui. Be to, ketinama skirti dar vieną ekspertizę, iš dokumentų analizės turėtų paaiškėti, kada moteris buvo sužalota.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme L.Melnik pareiškė atleidusi buvusiam sutuoktiniui, bet norėtų, kad jai būtų priteista 10 tūkst. litų.