"Niekada nesu kalbėjęs apie Darbo partijos bylą. Jau daug aiškinau šita tema ir, aš manau, kad šiandienos susitikimas skirtas ne tai temai. Jeigu jūs norite ko nors daugiau iš manęs sužinoti šia tema, aš visada atviras ir galime susitikti", - pirmadienį žurnalistams po susitikimo su Prezidente, kuriame aptarti pokyčiai teismų sistemoje, sakė G. Kryževičius.

Praėjusią savaitę Darbo partija paviešino įrašą, kuriame tariamai buvęs teisėjas kalba apie tariamą G. Kryževičiaus ir prezidentės pokalbį apie šią bylą.

Vilniaus apygardos teismui, nagrinėjančiam Darbo partijos bylą, buvo pateiktas garso įrašas, kuriame neva girdimas dviejų asmenų pokalbis apie teisėjų kolegijai daromą spaudimą kuo greičiau užbaigti Darbo partijos bylą.

Anot vieno iš kaltinamųjų Vytauto Gapšio, įraše kalbasi buvęs Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Viktoras Dovydaitis ir buvęs teisėjas bei Seimo narys Konstantas Ramelis.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho, kaltinimai byloje buvo pateikti ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui, ir kai kuriems asmenims.