Atrankoje į Kauno apygardos teismo teisėjus dalyvavo dvylika kandidatų.

PTAK vienbalsiai pripažino, kad tinkamiausi pretendentai Kauno apygardos teismo teisėjo pareigoms užimti – Kauno apylinkės teismo teisėja Diana Labokaitė ir Lazdijų rajono apylinkės teismo teisėja Asta Vailionienė. Kauno apylinkės teismo teisėjai Virginija Baškienė ir Mindaugas Plučas, gavę keturių komisijos narių balsus, ir šio teismo teisėjos Giedrė Jakštienė bei Danutė Giačaitė, už kurias balsavo trys komisijos nariai iš galimų penkių, taip pat pateko tarp tinkamiausių.

PTAK, įvertinusi pretendentus į Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininko vietą, tinkamiausiais eiti šias pareigas pripažino Kauno apylinkės teismo teisėją D. Labokaitę ir Kauno apygardos teismo teisėją Arūną Rudzinską.

PTAK savo sprendimus priima įvertinusi kandidatų asmenines ir dalykines savybes charakterizuojančius dokumentus, viešą informaciją apie kandidatus, taip pat pokalbio metu išklausiusi pretendentų atsakymus į komisijos narių klausimus, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Kurie iš atrankoje dalyvavusių ir geriausiai įvertintų kandidatų bus paskirti į konkrečias pareigas, sprendžia prezidentė. Šį sprendimą ji priima asmeniškai susitikusi su PTAK pasiūlytais kandidatais ir gavusi Teisėjų tarybos patarimą.