Išnagrinėjusi teikimą TEDK nustatė, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Rasa Augustė be rimtų priežasčių ilgą laiką neišsiuntė ieškovės atskirojo skundo apeliacinės instancijos teismui.

„Nagrinėjant šeimos santykių bylas, teisėjas turėtų dirbti ypatingai operatyviai – pabrėžė TEDK. – Šiuo atveju teisėja vilkino bylą be pateisinamų priežasčių, todėl komisija mano, kad teisėja elgėsi nepareigingai. R. Augustės veiksmai vertintini kaip vilkinantys bylos procesą ir pažeidžiantys byloje dalyvaujančių asmenų procesines teises, dėl šių priežasčių teisėjai iškelta drausmės byla“.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų R. Klišausko, A. Bakavecko ir S. Gagio padaryti etikos pažeidimai nustatyti, paaiškėjus, kad sprendimą administracinėje byloje priėmė neteisėtos sudėties teismas. Išnagrinėjus pareiškėjo prašymą byloje atnaujinti procesą, sprendimą pasirašė du nepaskirti šios bylos nagrinėti teisėjai – A. Bakaveckas ir S. Gagys. TEDK konstatavo, kad bylą nagrinėjusios teisėjų kolegos pranešėjas R. Klišauskas nepatikrino, kokie teisėjai turi išnagrinėti ir pasirašyti procesinį dokumentą, o patys teisėjai A. Bakaveckas ir S. Gagys, pasirašinėdami teismo nutartį neperskaitė, kokios teisėjų pavardės nurodytos įžanginėje dokumento dalyje. TEDK mano, kad toks elgesys rodo nerūpestingą teisėjo pareigų vykdymą, todėl teisėjams nuspręsta iškelti drausmės bylas.

Taip pat TEDK sprendė, kad Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos Liubos Kymantienės veikloje yra Teisėjų etikos kodekso pažeidimo požymių. Teisėja savo budėjimo dieną išnagrinėjo dvi administracinio teisės pažeidimo bylas, kurios teismų informacinės sistemos „LITEKO“ buvo priskirtos kitam teisėjui ir turėjo būti nagrinėjamos kitą dieną. Nors į TEDK posėdį atvykusi teisėja L. Kymantienė pripažino savo aplaidumą, teigė išnagrinėjusi ir įvertinusi visas bylos aplinkybes, TEDK sprendė, kad teisėja nebuvo pakankamai atidi ir profesionali, nes neįsigilino į nagrinėtų bylų medžiagą. Iš jų buvo akivaizdu, kad bylos įstatymo nustatyta tvarka priskirtos nagrinėti ne jai, be to, teisėja šias bylas išnagrinėjo ne tą dieną, kuriai buvo paskirtos, ir nedalyvaujant pažeidėjams. Taigi TEDK teisėjai L. Kymantienei taip pat iškėlė drausmės bylą.

Iškeltas drausmės bylas etikos sargai perduos nagrinėti Teisėjų garbės teismui, kuris turės nuspręsti, ar yra pagrindo, o jeigu taip, tai kokias nuobaudas skirti teisėjams. Posėdžio metu nagrinėtus kitus – D. Revinsko ir T. Markevičiaus – teikimus po skundų tyrimo ir svarstymo TEDK pripažino nepagrįstais.