Jo baudžiamąją bylą Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Justas Laucius perdavė Lietuvos apeliaciniam teismui, kad šis paskirtų teismą, kuriame ji turėtų būti nagrinėjama.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad buvęs teisėjas kartu su buvusiu Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėju Rimantu Savicku 2008 metų spalio-gruodžio mėnesiais piktnaudžiaudamas teisėjo tarnyba, sukurstė bankroto administratorių Algį Kleivą iššvaistyti svetimą bankrutuojančių įmonių turtą bei neatlygintinai iš jo priėmė 890 litų vertės padangas.

Ikiteisminis tyrimas dėl minėto atvejo pradėtas dar 2009 metais, tačiau tuomet Seimas nesutiko panaikinti teisėjo A.Šukaičio teisinio imuniteto.

Galimybė buvusį teisėją patraukti baudžiamojon atsakomybėn atsirado, kai šis neteko teisėjo imuniteto. Dėl teisėjo vardo pažeminimo prezidentės dekretu A.Šukaitis iš teisėjo pareigų atleistas 2011 metų spalį.

Sprendimą atnaujinti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio teisėjo galbūt padarytų nusikalstamų veikų priėmė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Šių metų pradžioje Kauno apygardos teismas buvusį A.Šukaičio kolegą Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją R.Savicką pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir kyšininkavimo. Jam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Bylos duomenimis, R.Savickas 2008 metų lapkričio 17 dieną, būdamas teisėju, savo darbo kabinete paėmė iš A.Kleivos 2 tūkst. litų kyšį už tai, jog nutartimi paskyrė jį vienos bendrovės bankroto administratoriumi, ir 64 litų vertės viskio butelį. Tačiau teismas konstatavo, kad nesurinkta įrodymų, jog R.Savickas piktnaudžiavo tarnyba paprašęs A.Kleivos nupirkti keturias padangas, skirtas medžioklėje naudojamam automobiliui.

Dabar dėl tų pačių padangų turėtų būti teisiamas A.Šukaitis.

A.Kleivai atimta teisė dvejus metus ir šešis mėnesius dirbti bankroto administratoriumi ir skirta 20 tūkst. 800 litų bauda.

Šis nuosprendis neįsiteisėjęs, šiuo metu byla pagal prokuroro ir nuteistųjų apeliacinius skundus nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme.