Skundą pateikęs karališkasis advokatas Geraldas Simpsonas teigė, kad duomenys apie prastas kalinimo sąlygas Lietuvoje buvo surinkti 2010 metais ir yra pasenę.

„Nėra jokių įrodymų, kokia pozicija yra šiandien. Teismas priima sprendimus remdamasis dvejų su puse metų senumo medžiaga“, - sakė G.Simpsonas. Jį cituoja BBC interneto svetainė.

Kada apeliacinis teismas skelbs sprendimą, nenurodoma.

Belfasto teismas išduoti Liamą Campbellą atsisakė motyvuodamas tuo, esą Lietuvoje jis būtų laikomas nežmoniškomis ir žeminančiomis sąlygomis ir tai pažeistų Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją. Teismo sprendime atkreiptas dėmesys į prastą situaciją Lukiškių kalėjime.

Liamas Campbellas Vilniuje būtų teisiamas dėl tų pačių nusikaltimų, dėl kurių jo broliui Michaelui Vilniaus apygardos teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę - už paramą teroristinei grupei, ginklų laikymą ir rengimąsi vykdyti ginklų kontrabandą.

Vilniaus teismo posėdyje prokuroras yra citavęs įslaptintus liudytojus, kurie sakė, kad viešėdamas Lietuvoje Michaelas Campbellas domėjosi, kiek reikėtų sprogmenų susprogdinti vyriausybinį automobilį ir aiškino, kad ginklus ketina panaudoti prieš žmones.

Pats Michaelas Campbellas Lietuvos apeliaciniam teismui siekia įrodyti, kad nusikalsti jį išprovokavo britų slaptoji tarnyba MI-5.

Perdavimo Lietuvai siekiantis išvengti Liamas Campbellas yra vadinamas vienu iš svarbiausių „Tikrosios Airijos respublikomų armijos" (Real IRA) vadovų, o civilinėje byloje jis anksčiau buvo pripažintas atsakingas už 1998 metais Šiaurės Airijoje Omage įvykdytus sprogdinimus, per kuriuos žuvo 29 žmonės, per 200 buvo sužeista.

„Tikroji Airijos respublikonų armija“ priešinasi britų valdymui Šiaurės Airijoje ir nepritaria pasiektiems taikos susitarimams. Europos Taryba šią grupuotę laiko teroristine organizacija.