Kaip nutartyje pažymėjo Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė, bylos pagreitinto proceso tvarka teisme nagrinėjamos tik tuo atveju, kai yra aiškios aplinkybės, o M. Kuprevičiaus byloje to nėra.

Pasak teismo, prokuratūra rėmėsi tik E. Žiobienės ir M. Kuprevičiaus parodymais, kitų įrodymų nesurinko, todėl privalo atlikti ikiteisminį tyrimą.

„Aišku, nesurinkus kaltinimų ir įrodymų žmogus į teismą nekeliauja, bet iš esmės aš laukiau išteisinamojo nuosprendžio“, - M. Kuprevičius sakė, kad greičiausiai apskųs teismo nutartį dėl bylos grąžinimo prokuratūrai .

Įtariamasis neigė grasinęs kontrolierei ir sakė, kad tik raginęs neatiduoti mergaitės esą negeriems žmonėms.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus E. Žiobienės pareiškimą, kuriame ji nurodė, jog viename socialiniame tinklalapyje gavo M. Kuprevičiaus grasinantį laišką.

„Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi Deimantę grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi... nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“, - buvo rašoma M. Kuprevičiaus laiške.

Gavę E. Žiobienės pareiškimą pareigūnai M. Kuprevičiaus namuose atliko kratą, jos metu paėmė kompiuterį.

Už psichinės prievartos vartojimą reikalaujant atlikti tam tikrus veiksmus M.Kuprevičiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.