Gyvūnas pradėjo kosėti, iš nasrų dribo putos. Dresuotojas bandė gydyti pats, telefonu konsultavosi su veterinaru iš Lenkijos, bandė konsultuotis su Kauno zoologijos sodo specialistais. Niekas negelbėjo, tigro sveikata vis prastėjo.

Vos atvykęs į Telšius J. Mikulskis kreipėsi pagalbos į Telšiuose gerai žinomus veterinarus Jūratę ir Raimondą Sinkevičius. Juos žmonės rekomendavo kaip geriausius visoje apskrityje. J. Sinkevičienė pasakojo, kai jai paskambinęs žmogus netaisyklinga rusų kalba kvietė atvažiuoti gydyti tigrą, ji pamanė, kad tai pokštas, nes ne paslaptis, jog šie veterinarai nuolatos patiria įvairiausių nuotykių su laukiniais gyvūnais.

J. ir R. Sinkevičiai nuvykę pas ligotą tigrę nejuokais susirūpino. Veterinarai prisipažino, jog iš pradžių išsigando, nes tigro gydyti dar nebuvo tekę. Be to, neaišku, kokių reikia vaistų, kaip juos suleisti. Veterinarai tikrai neturi medikamentų, skirtų tigrams gydyti, tačiau pagalbos reikėjo nedelsiant.

J. ir R. Sinkevičiai konsultavosi su Kauno zoologijos sodo specialistais bei pažįstamu veterinaru iš Marijampolės, kuris turi šiek tiek tigrų gydymo patirties. Specialistai greitai rado bendrą kalbą. Tigrei buvo paskirti ir suleisti vaistai, prijungta lašelinė.

Veterinarai ir visi kiti nustebo, kai atėjo laikas vaidinti: vos užgrojus muzikai tigrė atsikėlė ir pasiruošė eiti į sceną. Žinantys apie gyvūno ligą susijaudinę stebėjo nepriekaištingą pasirodymą.

Telšių veterinarai Lizą gydė 4 paras. Išvykdama iš Telšių ji buvo beveik pasveikusi. Antrą gydymo dieną tigrė jau pradėjo lakti vandenį, o vėliau – ėsti. Dresuotojas pasakojo savo augintiniams duodąs tik gerą mėsą, kurią gali valgyti ir pats. Jis augina ir dresuoja 7 žvėris, kurie per dieną suėda apie 40 kilogramų jautienos arba arklienos.

Dresuotojas ir visi kiti cirko artistai džiaugiasi, kad sėkmingai paskirti vaistai Lizą vėl pastatė ant kojų. Šiuo metu tigrė sėkmingai tęsia gastroles po Lietuvą.

Paklausus veterinarės, ar nebaisu buvo gydyti plėšrų žvėrį, ji šypsodamasi sakė, jog tai jos pareiga, jei gali, visada padeda. Apie tai, kad artintis prie tigro pavojinga, veterinarė sakė žinojusi, bet kartu buvo dresuotojas ir dar kitas cirko darbuotojas, todėl nebuvę baisu. Veterinarų draugai juokauja, kad nuo šiol telšiškiai gali pradėti auginti tigrus, nes, jei toks augintinis susirgtų, jie jau bus įgiję patirties.