Šiame perpildytų lėktuvų amžiuje, kai tenka spraustis į ankštas sėdynes ir kovoti dėl vietos bagažui virš galvų esančiose lentynose, toks scenarijus primena svajonę, kuri niekada netaps realybe, rašo cnn.com.

Tačiau būtent taip Jungtinėse Valstijose nutiko vienam žmogui. Pirmadienį jis įsėdo į stipriai vėluojantį „Delta Airlines“ lėktuvą skrydžiui iš Klivlando į Niujorką ir pamatė, kad visi jo bendrakeleiviai jau buvo pasirinkę kitus skrydžius.


Chrisas O`Leary iš Niujorko miesto pasielgė taip, kaip pasielgtų dauguma iš mūsų. Jis persėdo į sėdynę priekyje ir ištiesė kojas. Šios situacijos absurdiškumas jį pradžiugino.
Viena stiuardesė jį nufotografavo, fone matantis tuščiam lėktuvo salonui.

Tuomet jis pradėjo rašinėti „Twitter“ žinutes.

„Jie visus keleivius, išskyrus mane, persodino į kitus skrydžius į LGA, taigi aš tikrąja to žodžio prasme esu vienintelis šio lėktuvo keleivis“, - rašė jis.

„Ne, aš nejuokauju, - po kelių minučių pridūrė jis. – Šiame lėktuve esu vienas“.

Reta situacija susidarė dėl prastų oro sąlygų, Jungtinių Valstijų šiaurės rytuose privertusių vėluoti kelių skrydžių lėktuvus. Ch. O`Leary skrydis 6259 buvo atidėtas šešioms valandoms, tačiau jis pražiopsojo momentą, kai visi likę jo lėktuvo keleiviai buvo nukreipti į kitus skrydžius.

Oro linijų bendrovės dažnai atšaukia beveik tuščių lėktuvų skrydžius. Tačiau „Delta Airlines“ CNN padaliniui KABC sakė, kad jie turėjo nuskraidinti orlaivį į Niujorko La Gardijos oro uostą, kur vėliau ta pačią dieną jų laukė kiti skrydžiai.


Vis dėlto paaiškėjo, kad Ch. O` Leary nebuvo vienintelis „Delta Airlines“ lėktuvo, paprastai skraidinančio 76 žmones, keleivis. Orlaivis jau ketino pajudėti iš vietos, kai paskutinę minutę atsirado dar vienas vyras. Tačiau abu keleiviai skrydžio metu nepalaikė vienas kitam draugijos. Ch. O`Leary „ABC News“ pasakojo, kad antrasis vyras nusileido savo sėdynės atlošą ir didžiąją dalį kelio prasnaudė.

Tačiau žiniasklaidos strategas ir vienos bitininkų svetainės redaktorius Ch. O` Leary artimiausiu metu vis tiek nepamirš pusiau privačios kelionės lėktuvu.

„Tai tikrai buvo pats įsimintiniausias mano skrydis, - sakė jis „ABC News“. – Nebuvo jokių verkiančių kūdikių ar keleivių, kurie garsiai klauso muziką, atlošia sėdynes ar nusiauna savo batus“.