Lėktuvo skrydis iš Antalijos buvo užlaikytas dėlto, kad turkų oro uosto valytoja netyčia paspaudė avarinio trapo aktyvavimo mygtuką. Po to, kai avarinis trapas išskleidžiamas iš lėktuvo, pasak Karagandos oro uosto administracijos atstovo, jo neįmanoma antrą kartą panaudoti. O pagal instrukcijas be avarinio trapo lėktuvui yra uždrausta pakilti, pasakojo jis, pridurdamas, kad prireikė laiko, kol į Antaliją iš Stambulo buvo atvežtas naujas trapas.

Užtrukęs Antalijoje lėktuvas turėjo grįžti į Karagandą, ten paimti 140 keleivių ir nuskraidinti juos į garsųjį Turkijos pajūrio kurortą. Dėl valytojos padarytos klaidos keleiviai iš Karagandos į Antaliją galėjo išskristi diena vėliau nei buvo planuota.

Per pastarąjį mėnesį tai jau antras incidentas su keleiviniu lėktuvu, atliekančiu skrydžius iš Karagandos į Antaliją. Birželio 17 d. lėktuvui „Boeing-737“, išskridusiam į turkų kurortą, greitai po pakilimo iš Karagandos suveikė avarinė signalizacija. Tąkart priimtas sprendimas sugrįžti į Karagandos oro uostą. Prieš nusileidimą lėktuvas dvi valandas suko ratus aplink oro uostą mėgindamas sunaudoti degalus.

Avarinis nusileidimas buvo atliktas sėkmingai, niekas iš 140 keleivių ir penkių įgulos narių nenukentėjo.