Christopheris Martinas iš Las Vegaso ir Medfordo gyventoja Jessica Stroble pripažinti kaltais dėl netinkamo elgesio viešoje vietoje, praneša cnn.com. Leidinio „Oregon's Mail Tribune“ teigimu, tokį sprendimą ketvirtadienį, spalio 17 dieną, priėmė JAV Apygardos teismas Las Vegase nė vienam iš kaltinamųjų nedalyvaujant.

Incidentas įvyko šiemet birželio 21 dieną.

Federalinio tyrimų biuro surinktoje medžiagoje nurodoma, kad „Allegiant Air“ skrydžio metu Ch. Martinas apnuogino savo genitalijas, o J. Stroble du kartus ryžosi oraliniam seksui ir kitiems veiksmams, nors skrydžių palydovai porą kelis kartys įspėjo.

44 metų vyras ir vienuolika metų jaunesnė moteris, paprašyti liautis, lėktuvo įgulai dalinant užkandžius ir gėrimus taip ir padarė, tačiau vėliau prieš nusileidimą visa tai dar kartą pakartojo.

Vienas keleivis skrydžių palydovui pasiskundė, jog „tai nėra lytinis švietimas, kurį norėčiau suteikti savo paaugliams sūnums“. Lėktuvui nutūpus, porą sulaikė Las Vegaso policijos pareigūnai.

Iš pradžių aistros nesuvaldžiusiai porai buvo pateikti kaltinamai dėl nepadoraus, gašlaus ir nešvankaus elgesio orlaivyje, už šį federalinį baudžiamąjį nusižengimą gali būti skirta maksimali 90 dienų įkalinimo ir 500 dolerių (1273 litų) baudos bausmė.

„Mail Tribune“ praneša, kad teisėjas George'as Foley jaunesnysis skyrė baudas po to, kai pasisakė Ch. Martiną ir J. Stroble atstovaujantys advokatai. Teismas nereikalavo, kad posėdyje dalyvautų patys kaltinamieji.

„Savo gyvenime esu padaręs klaidų, tačiau nė viena jų nebuvo didesnė už šią, - „Mail Tribune“ atsiųstame rašytiniame pareiškime teigė Ch. Martinas, ankščiau dirbęs vynininku Oregone puikiai žinomame vynuogyne „Troon Vineyard“. - Praradau savo darbą, reputaciją ir pakenkiau palikimui, kurį dešimt metų auginau ir puoselėjau. Aš iš to pasimokysiu ir pereinu į kitą savo gyvenimo skyrių“.