Kasmet likus kelioms dienoms iki vasario 14-osios pareigūnai ir konservatyvi musulmonų karalystės Dorybių skatinimo ir ydų prevencijos komisija įsako parduotuvėms išimti iš prekybos raudonas rožes, raudoną dovanų pakavimo popierių, dovanų dėžutes ir pliušinius meškučius. O šventės išvakarėse organizuojami reidai į parduotuves, kuriose rasti meilės simboliai konfiskuojami.

Dorybių skatinimo ir ydų prevencijos pajėgas sudaro keli tūkstančiai policininkų, kurie, be kitų dalykų, verčia žmones paisyti aprangos kodo ir lyčių segregacijos reikalavimų.

Saudo Arabijoje vyrauja radikali islamo atšaka vahabizmas, kurio pagrindu nesusituokusi pora, viešai pasirodanti kartu, yra baudžiama.

Dėl raudonų rožių draudimo gerokai prieš Valentino dieną ėmė klestėti juodoji rinka. Vasario 14 d. rožių, kurios paprastai kainuoja 1,3 JAV dolerio, kaina šokteli iki 8 dolerių, rašo „Saudi Gazette“.

„Kartais pristatome puokštes vidurnaktį arba anksti ryte, kad išvengtume įtarimų,“ – laikraščiui pasakė gėlių pardavėjas.