Pora Surguto miesto gyventojų iš Turkijos kurorto – Alanijos – į gimtinę mėgino parsigabenti 14 ritinėlių tualetinio popieriaus, penkis litrus „Baileys“ likerio, šlepetes, taip pat kelis chalatus, rankšluosčius, apelsinus ir net su šaknimis išrautus sodo augalus. Klastingos užmačios netrukus iškilo viešumon, o žinia apie tai buvo paskelbta kanalu „Mash“.

Kai paaiškėjo, kad viešbučio personalas ištisą savaitę juos sekė ir fiksavo, kaip krauna į lagaminus viską, kas pasitaiko po ranka, rusus ištiko begalinis nusivylimas ir didžiulė nuostaba.

Atėjus metui išvykti, viešbučio apsaugos darbuotojai pareikalavo, kad turistai atidarytų savo lagaminus ir parodytų, kas jų viduje. Lagaminai buvo prikrauti įvairiausių gėrybių: likeris supilstytas į plastikinius buteliukus, apelsinai ir obuoliai supakuoti atskirai, ant viršaus uždėtos šlepetės ir tualetinis popierius, o visas gėris užklotas rankšluosčiais ir chalatais.

Tvarka lagaminuose buvo tiesiog preciziška, tad veidu į purvą rusai, galima sakyti, nekrito.

Beje, lagaminuose turistai mėgino išsivežti ir sode išsirautus augalus: jų šaknys buvo kruopščiai sudrėkintos vandeniu ir įsuktos į polietileno plėvelę.

Viešbučio administracija privertė vagišius rinkos kaina sumokėti už visus pasisavintus daiktus ir tik tada leido vykti į oro uostą.

Turite papasakoti linksmą istoriją apie turistus Turkijoje? Siųskite ją el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Turistai Turkijoje“.