Į miestelį kasmet atvyksta maždaug 80 tūkst. lankytojų, tačiau dauguma jų čia nesustoja. Mat už 300 km į šiaurę nuo Maskvos esantis Ugličas yra pirma laivų, kurie plaukia iš sostinės į kruizus Volgos upe, stotis.

Manoma, kad paminklas paskatins lankytojus ilgiau užsibūti mieste. Projekto sumanytojas yra buvęs miesto mero pavaduotojas Artūras Sazonovas, dabar einantis Jaroslavlio srities, kurioje yra ir Ugličas, vicegubernatoriaus pareigas.

A.Sazonovas aiškina savo sumanymą tuo, kad Ugliče 1960 metais buvo atidarytas pirmasis degtinės fabrikas. Jį įsteigė Piotras Arsenjevičius Smirnovas. Transkribuota jo pavardė "Smirnoff" dabar matyti ant degtinės butelių visame pasaulyje.

Anksčiau A.Sazonovo iniciatyva Ugliče buvo įsteigtas "vodkos" muziejus, kuriame eksponuojama 800 skirtingų nacionalinio gėrimo rūšių.

Naujausią A.Sazonovo projektą remia P.Smirnovo paveldėtojai. Svarbus rėmėjas yra pats E.Neizvestnas, kuris, nepaisant savo slapyvardžio reikšmės - "nežinomas", yra pasaulyje pripažintas menininkas, gyvenantis Niujorke.

"Vodka" yra vienas simbolių, kuris bene geriausiai atspindi Rusiją, - AFP sakė A.Sazonovas . - Ji reiškia džiaugsmą ir šventę, ji teikia įkvėpimą daugybei kūrėjų, tokių kaip Ernstas Neizvestnas, o taip pat yra blogis, galintis kainuoti jums viską - pinigus ir sveikatą".