Sekmadienį, rugsėjo 1 dieną, vykusiose Gold Kousto regbio lygos varžybose komandos „Bilambil“ žaidėjas nusimovė savo šortus ir rungtynių teisėjams pranešė apie tariamą išpuolį prieš jį, kurį per pirmame kėlinyje įvykusį susistumdymą įvykdė „Tugun“ atstovas A. Wattsas.

Žaidėjas atsisakė pateikti oficialų nusiskundimą, tačiau Gold Kousto regbio lygos atstovas Tomas Marzella patvirtino, kad bus peržiūrėta filmuota rungtynių medžiaga ir, jeigu bus surinkta pakankamai įrodymų, gali būti pateikti kaltinimai.

A. Wattsas, anksčiau buvęs Sidnėjaus „Roosters“ priekinės linijos centro puolėju, pirmadienį, rugsėjo 2 dieną, Brisbane susitiko su žiniasklaidos atstovais. Kartu su savo advokatu Marku Williamsu jis paneigė sužalojęs savo kolegą.

M. Williamso teigimu, A. Wattsas „absoliučiai neigia tai, kad buvo kokio nors pobūdžio įkandimas, jeigu buvo koks nors kontaktas su šia konkrečia džentelmeno kūno vieta, mūsų klientas atsiprašo“.

M. Williamso teigimu, regbis yra kontaktinis profesionalus sportas ir per varžybas galimas kontaktas su bet kuria žmogaus kūno vieta.

„Tikras ar įsivaizduojamas, tačiau kontaktas gali įvykti ir tai yra labai realus pavojus“, - teigia sportininko advokatas.

T. Marzella pareiškė, jog Kvinslando regbio lyga paprašė, kad ir toliau būtų informuojama apie vykstantį tyrimą. „Rytoj žinosime daugiau, - sakė T. Marzella. - Turime sulaukti rungtynių teisėjų bei klubų ataskaitų prieš šią popietę įvyksiantį teisėjų kolegijos susitikimą, kurio metu bus aptarta susiklosčiusi situacija“.

„Iki tol niekas nepajudės. Kai ir bet kokio įkandimo atveju, nors šis ir kiek neįprastesnis, privalome laikytis procedūrų“, - aiškino T. Marzella.

Rasti įtikinamų įrodymų gali būti sunku, nes minėtų rungtynių metu filmavo vos viena kamera.