Daugelis vyrų tvirtina esą žmonų verčiami atlikti tokius namų ruošos darbus kaip valgio gaminimas ar skalbimas.

Mahilos policijos nuovada buvo įkurta siekiant padėti moterims, ieškančioms prieglobsčio nuo agresyvių vyrų. Manoma, jog vyrai į nuovadą plūsta todėl, jog yra įsitikinę, kad policijos pareigūnės geriau supras jų problemas nei jų kolegos vyrai.

Inspektorė D.Jayalakshmi sakė: "Mes neskatiname vyrų ateiti čia ir pateikti savo skundus, kadangi ši nuovada buvo įkurta ne jiems, o nuo vyrų kenčiančioms moterims, kurių skaičius bauginamai didėja. Mums labiau rūpi į mus besikreipiančių moterų problemos".

Beje, vyrai taip pat skundžiasi, jog jų žmonos "neracionaliai" leidžia jų atlyginimus ir mažai rūpinasi vaikais. Kaip rašoma laikraštyje, iki pernai metų į 1994 metais atidarytą policijos nuovadą nesikreipė nei vienas vyras, nepatenkintas savo žmona. Be to, iki šiol neužfiksuotas nei vienas atvejis, kad žmona būtų sumušusi savo vyrą. Tačiau pastaruoju metu nuovadą tiesiog užplūdus vyrų skundams, pareigūnai kreipėsi į vietos moteris, ragindami taikiai sugyventi su savo vyrais. Namų šeimininkėms patariama atlikti visus namų ruošos darbus, o dirbančioms poroms - pasidalinti pareigomis ir darbais.