Naujai iškepta mama nekėlė jokių įtarimų, kol medikai nepažvelgė į jos dokumentus – paaiškėjo, kad gimdyvei vos dešimt metų, praneša tvnet.lv.

Gimdymas buvo sudėtingas, naujagimį teko paguldyti į intensyvios terapijos skyrių, o motinai buvo skirta apžiūra, rašo Day.Az. Tada gydytojai ir atkreipė dėmesį į pacientės gimimo datą – nurodoma, kad mergaitė gimusi 2003 metų sausį. Šokiruoti specialistai apie įvykį skubiai informavo policiją.

Paaiškėjo, kad gimdyvė sunkiai kalba turkų kalba.

Policijos pareigūnams ji pasakojo: „Aš turiu keturiolika brolių ir seserų. Aš neturėjai gimimo liudijimo ir kokių nors dokumentų. Aš nevaikščiojau į mokyklą. Pernai metais mano vyresnysis brolis vedė. Tada mane įsimylėjo mano brolio svainis. Mes su 23 metų svainiu priėmėme religinę santuoką, tada atšokome vestuves. Skurdas privertė mus persikelti į Bursą, o prieš mėnesį mes persikraustėme į Stambulą“.

Jaunoji mama savo amžiaus nežino. „Tik penktame mėnesyje supratau, kad esu nėščia, - sako ji. - Savo amžiaus nežinau, mama sako, kad man aštuoniolika metų. Bet aš žinau, kad tai netiesa“.

Kai policija apklausė gimdyvės sutuoktinį, jis tikino, kad mergaitės tėvai jį apgavo: „Jos tėvas sakė, kad jai devyniolika metų“. Jaunuolis prašė jo nesuimti. Šiuo metu vyksta tyrimas.

Atrodytų, kad pagimdyti dešimties išvis neįmanoma. Tačiau istorija žino dar labiau stulbinančių atvejų. Guinesso rekordų knygoje skelbiama, kad pati jauniausia pasaulio mama – penkiametė mergaitė iš Peru, kuri 1933 metais pagimdė sveiką kūdikį. Paaiškėjo, kad mergaitė lytiškai subrendo būdama ketverių. Tas, nuo kurio vaikas pastojo, taip ir neprisipažino.

Dauguma mažųjų mamų tampa savo pačių giminaičių aukomis. 1934 metais šešerių metų mergaitė iš Charkovo pagimdė vaiką nuo savo pačios senelio. Mergaitės gimdymą priėmė akademikas Ivanas Gričiunka, jam pavyko išgelbėti mamą, tačiau mažylis mirė. Praėjus septyniems dešimtmečiams tuose pačiuose gimdymo namuose akademiko sūnus, taip pat tapęs akušeriu-ginekologu, priėmė vienuolikmetės gimdymą. Šiuo atveju kūdikis gimė sveikas.