Mokslininkai ištyrė 67 sveikos psichikos vyrus, kurie pirmą kartą apie šeimos santykius, namus, pasimatymus, seksualumą, tėvų auklėjimą, religiją ir bendrai apie gyvenimą buvo klausinėjami tada, kai jiems buvo 14 metų. Antroji tokia pati tų pačių vyrų apklausa atlikta po 34 metų.

Paaiškėjo, kad suaugusiųjų atsimenami paauglystės įvykiai esmingai skiriasi nuo tuometinės tikrovės. "Dažnai sakoma, kad emocinių potyrių kupina paauglystė yra toks gyvenimo periodas, kurį sunkiausia įvertinti objektyviai. Mūsų tyrimai tai patvirtina", sakė straipsnio bendraautoris Danielis Offeris (Danielis Oferis). Tyrimo rezultatai svarbūs gydytojams, nes jiems reikia istorinių ir biografinių duomenų apie pacientus. "Galima tikėtis, kad ligonių, psichologiškai sutrikusių ar stresą patiriančių žmonių prisiminimų tikslumas yra dar mažesnis", sakė D. Offeris. Tačiau mokslininkai pastebėjo ir tai, kad kai kurie faktai beveik niekada nepamirštami. Tirti vyrai tiksliai prisimena tėvo uždarbį ir palygina jį su savuoju, be to, tiksliau prisimenamos draugystės su merginomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją